Nøddetuiles med nougatsmørcreme

Tuiles er sprøde og skønne i sig selv, men med lidt creme i midten bliver de altså bare ekstra gode!

Disse lækre tuiles er perfekte til kaffen eller desserten. (© DR)

Tidsmængde: 1 time, 45 min Mængde: 10 pers.

Ingredienser

NØDDETUILES

  • 240 g smør (stuetemperatur)

  • 300 g sukker

  • 180 g hasselnøddeflager

  • 300 g glukosesirup

  • 120 g hvedemel

NOUGATSMØRCREME

  • 750 g smør (stuetemperatur)

  • 4,5 spsk. flormelis

  • 4,5 tsk. vaniljesukker

  • 45 g æggeblomme

  • 375 g nougat

Fremgangsmåde

Start med at køre alle ingredienserne til tuiles sammen til en homogen masse (med K-spaden). Sæt på køl imens du laver smørcreme.

Pisk det bløde smør med florsukker og vanilje til den er meget luftig og lys, og tilsæt herefter æggeblomme i en tynd stråle og pisk massen grundigt.

Smelt nougaten forsigtigt - den må ikke blive varm, kun smeltet.

Vend den smeltede nougat i smørcremen til den er ensartet. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Del nu nøddetuiles-massen i små klumper af cirka 14 gram stykket.

Bag fire ad gangen på bagepapir ved 180 grader (varmluft).

Lad den første plade bage i halvdelen af tiden, og sæt derefter en ny plade i ovnen. Bagetiden er ca. 8-10 minutter i alt.

Tag pladen ud når dine nøddetuiles er lysebrune. Lad dem køle kort og rul dem derefter om metalrøret en ad gangen for at opnå "rulle-formen".

Når nøddetuiles'ne er kolde, fyldes smørcreme ind i begge ender af rullerne.