Nøddetuiles med nougatsmørcreme
Tuiles er sprøde og skønne i sig selv, men med lidt creme i midten bliver de altså bare ekstra gode!
Tilberedningstid:
1 time, 45 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Nøddetuiles
-
240 g
smør
(stuetemperatur)
- 300 g sukker
- 180 g hasselnøddeflager
- 300 g glukosesirup
- 120 g hvedemel
Nougatsmørcreme
-
750 g
smør
(stuetemperatur)
- 4,5 spsk. flormelis
- 4,5 tsk. vaniljesukker
- 45 g æggeblomme
- 375 g nougat
Fremgangsmåde
- Start med at køre alle ingredienserne til tuiles sammen til en homogen masse (med K-spaden). Sæt på køl imens du laver smørcreme.
- Pisk det bløde smør med florsukker og vanilje til den er meget luftig og lys, og tilsæt herefter æggeblomme i en tynd stråle og pisk massen grundigt.
- Smelt nougaten forsigtigt - den må ikke blive varm, kun smeltet.
- Vend den smeltede nougat i smørcremen til den er ensartet. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Del nu nøddetuiles-massen i små klumper af cirka 14 gram stykket.
- Bag fire ad gangen på bagepapir ved 180 grader (varmluft).
- Lad den første plade bage i halvdelen af tiden, og sæt derefter en ny plade i ovnen. Bagetiden er ca. 8-10 minutter i alt.
- Tag pladen ud når dine nøddetuiles er lysebrune. Lad dem køle kort og rul dem derefter om metalrøret en ad gangen for at opnå "rulle-formen".
- Når nøddetuiles'ne er kolde, fyldes smørcreme ind i begge ender af rullerne.