Tidsmængde: 1 time, 45 min Mængde: 10 pers.
Ingredienser
NØDDETUILES
- •
240 g smør (stuetemperatur)
- •
300 g sukker
- •
180 g hasselnøddeflager
- •
300 g glukosesirup
- •
120 g hvedemel
NOUGATSMØRCREME
- •
750 g smør (stuetemperatur)
- •
4,5 spsk. flormelis
- •
4,5 tsk. vaniljesukker
- •
45 g æggeblomme
- •
375 g nougat
Fremgangsmåde
Start med at køre alle ingredienserne til tuiles sammen til en homogen masse (med K-spaden). Sæt på køl imens du laver smørcreme.
Pisk det bløde smør med florsukker og vanilje til den er meget luftig og lys, og tilsæt herefter æggeblomme i en tynd stråle og pisk massen grundigt.
Smelt nougaten forsigtigt - den må ikke blive varm, kun smeltet.
Vend den smeltede nougat i smørcremen til den er ensartet. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Del nu nøddetuiles-massen i små klumper af cirka 14 gram stykket.
Bag fire ad gangen på bagepapir ved 180 grader (varmluft).
Lad den første plade bage i halvdelen af tiden, og sæt derefter en ny plade i ovnen. Bagetiden er ca. 8-10 minutter i alt.
Tag pladen ud når dine nøddetuiles er lysebrune. Lad dem køle kort og rul dem derefter om metalrøret en ad gangen for at opnå "rulle-formen".
Når nøddetuiles'ne er kolde, fyldes smørcreme ind i begge ender af rullerne.