Disse lækre tuiles er perfekte til kaffen eller desserten. (©DR)

Nøddetuiles med nougatsmørcreme

Tuiles er sprøde og skønne i sig selv, men med lidt creme i midten bliver de altså bare ekstra gode!

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Nøddetuiles

  • 240 g smør
    (stuetemperatur)
  • 300 g sukker
  • 180 g hasselnøddeflager
  • 300 g glukosesirup
  • 120 g hvedemel

Nougatsmørcreme

  • 750 g smør
    (stuetemperatur)
  • 4,5 spsk. flormelis
  • 4,5 tsk. vaniljesukker
  • 45 g æggeblomme
  • 375 g nougat

Fremgangsmåde

  1. Start med at køre alle ingredienserne til tuiles sammen til en homogen masse (med K-spaden). Sæt på køl imens du laver smørcreme.
  2. Pisk det bløde smør med florsukker og vanilje til den er meget luftig og lys, og tilsæt herefter æggeblomme i en tynd stråle og pisk massen grundigt.
  3. Smelt nougaten forsigtigt - den må ikke blive varm, kun smeltet.
  4. Vend den smeltede nougat i smørcremen til den er ensartet. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl. 
  5. Del nu nøddetuiles-massen i små klumper af cirka 14 gram stykket.
  6. Bag fire ad gangen på bagepapir ved 180 grader (varmluft).
  7. Lad den første plade bage i halvdelen af tiden, og sæt derefter en ny plade i ovnen. Bagetiden er ca. 8-10 minutter i alt.
  8. Tag pladen ud når dine nøddetuiles er lysebrune. Lad dem køle kort og rul dem derefter om metalrøret en ad gangen for at opnå "rulle-formen".
  9. Når nøddetuiles'ne er kolde, fyldes smørcreme ind i begge ender af rullerne.