Det er en ren fornøjelse at lave denne eddike. Duften af roser spreder sig i hele huset. (©DR)

Nordafrikansk kryddereddike med roser

I programmet 'Mad der holder' forvandler kogekone Camilla Plum sin haves høst til mad og tilbehør, der kan bruges året rundt. Her lavede hun bl.a. denne skønne nordafrikanske kryddereddike med roser, der giver en aromatisk smag til både dressinger, marinader mv.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 5 duftende roser, kun kronblade
  • 4-5 røde kornvalmuer, kun kronblade
  • 4 store kvist marokkansk mynte
  • 1 stor dusk koriander
  • 1 nyt hvidløg i skiver
  • 1 rød chili i skiver
  • 1 l æbleeddike

Fremgangsmåde

  1. Kom det hele på en flaske og lad det trække i solen i en uges tid eller længere.  
  2. Kan sies og bruges til saucer, fisk, marinader, grill, salsa osv.