Nordisk kålsalat (©DR)

Nordisk kålsalat

Anne Hjernøe lavede i programmet Annemad rødkål på en anderledes måde, da hun lavede denne opskrift på rå kålsalat med både rødkål, hvidkål og fennikel. Opskriften er nem at lave, og der kommer en meget smagfuld og fyldig kålsalat ud af det.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kålsalat

  • 200 g rødkål
  • 200 g hvidkål
  • 200 g fennikel
  • 1 stk. bundt bredbladet persille
  • 1 tsk. blå birkes
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. løgfrø
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 0,5 dl hasselnødder
  • 0,5 dl tørrede tranebær

Dressing

  • 6 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. balsamisk æble- eller blommeeddike
  • 1 tsk. honning
  • 0,5 tsk. salt
    (smag til)

Fremgangsmåde

  1. Rødkål, hvidkål og fennikel skæres i papirstynde stykker og blandes med friskhakket persille.

  2. På en pande ristes birkes, sennepsfrø og løgfrø, til de begynder at ryge lidt. Når de er kølet af, blandes de i salaten. Græskarkernerne ristes i lidt olie og salt, hvorefter de afkøles og tilsættes.

  3. Hasselnøddekernerne kommes på bagepapir i ovnen og ristes ved 150 grader, til hinderne kan nulres af i et viskestykke. Hasselnødderne hakkes groft sammen med de tørrede tranebær og kommes i salaten. Det hele blandes godt sammen.

  4. Ingredienserne til dressingen piskes sammen til en god dressing, som fordeles over salaten.