Servér gerne den kolde suppe med lidt ristede og saltede rugbrødscrutoner. (©DR)

Nordiskinspireret grøn gazpacho

Adam Price har kreeret en nordisk version af gazpacho, som næsten udelukkende er lavet på grønne ingredienser, nemlig frosne ærter, sugarsnaps, friskbælgede ærter og grønne asparges. Som tilbehør laves en dejlig stenbidderrogncreme, som arrangeres ovenpå den kolde suppe.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Stenbiderrogncreme

  • 100 g stenbiderrogn
  • 100 g creme fraiche 38%
  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 blad gelatine
  • 0,5 stk. rødløg

Grøn gazpacho

  • 0,5 l kold grøntsagsbouillon
  • 100 g frosne ærter
  • 100 g friskbælgede ærter
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 stk. agurk
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 100 g grønne asparges
  • 1 bundt dild
  • 0,5 stk. skalotteløg
  • 0,5 stk. æble
  • 2-3 spsk. rapsolie
  • 1 smule citronsaft
  • 1 smule æbleeddike
  • 1 smule peberrod
  • 12 skiver rugbrød
  • 1 smule vindruekerneolie

Fremgangsmåde

Start med at lave stenbiderrogn: 

  1. Udblød gelatine i koldt vand. Kog piskefløden op, og smelt gelatinen heri. Lad den køle lidt af, inden den piskes i cremefraichen. Vend stenbiderrogn og rødløg i, og smag til med salt og peber. Sæt cremen på køl, indtil den har sat sig

Lav grøn gazpacho: 

  1. Alle ingredienser blendes sammen i ca. 5 min. Til man har en ensartet grøn suppe. Sigt den evt. igennem en si, og smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike.

  2. Rist rugbrødet sprødt og gyldent i olie, læg det på fedtsugende papir, og salt dem.

  3. Anret suppen i dybe tallerkener, med en flot skefuld stenbiderrogncreme, friske ærter, asparges hoveder, stykker af agurk og frisk revet peberrod med rugbrødscroutoner til.