Chokolade og hasselnødder kan noget helt særligt sammen. (©DR)

Nougat nøddecreme

Havens hasselnødder kan nemt forvandles til en skøn og cremet nougat nøddecreme, der er ren luxus f.eks. på friskbagt brød. Server til brunchbordet eller brug den til desserter.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 100 g mælkechokolade
  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 150 g hasselnødder
  • 3 spsk. honning
  • evt. lidt sukker
  • 1 spsk. kakao
  • 1-1½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Rist nødderne i ovnen ved 100 grader til de dufter ristet .  
  2. Kom dem varme i en foodprocessor sammen med chokoladen brækket i mindre stykker, kakao og honning. Kør til det er jævnt og glat, og tilsæt piskefløden undervejs.  
  3. Nøddecremen kommes på glas og opbevares i køleskabet, hvor det holder mindst en måned.