Nougatbrud har blot tre ingredienser, men mere skal der ikke til for at lave lækker julekonfekt. Foto: DR (©DR)

Nougatbrud

Nougatbrud er noget af det nemmeste konfekt at lave, og det smager fantastisk. Lækre ristede hasselnødder, blød og sød nougat og mørk chokolade - det er alt, hvad der skal til for at lave denne nemme opskrift. Perfekt som julekonfekt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g blød nougat
  • 50 g hele hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade
    (Kan erstattes af chokoladeknapper)

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at riste de hele hasselnødder på en bageplade i ovnen ved 200 grader. Når de begynder at få lidt farve, er de færdige. Gnid hasselnødderne fri for skal ved at tage en håndfuld ad gangen og nulre dem mellem hænderne. Så skulle skallen glide af. 
  2. Put nougat i en skål og varm det i 10 sekunder i mikroovnen. Bland nougat godt med hasselnødder og bred blandingen ud på et stykke bagepapir - du kan lave en firkant på ca. 15 x 15 cm af det. Stil nougat på køl.
  3. Temperer den mørke chokolade - klik her og læs hvordan Mette Blomsterberg tempererer chokolade - eller smelt chokoladeknapperne efter anvisning på pakken. 
  4. Tag nougaten ud af køleskabet, skær det i små trekanter i den størrelse, du ønsker og betræk hvert stykke med chokolade.