Den portionsanrettede nougatmousse er en nem og lækker dessert at lave. (©DR)

Nougatglas

Nougatglas med elegante nøddegrissinier er en lækker dessert, der hurtigt kan sættes sammen, hvis der kommer uventede gæster. Konditor Mette blomsterberg lavede denne lækre og hurtige dessert i programmet 'Det søde liv'.

Skal stå på køl inden servering, dejen skal stå på køl i en halv time.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Nougatcreme

  • 250 g blød nougat
  • 4 dl piskefløde

Nøddegrissini

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stk. æg
  • 1/2 stk. vaniljestang
  • 100 g hasselnødder

Pynt

  • 50 g blød nougat
  • 1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Nougatcreme:
    Smelt nougaten i en skål over vandbad, Husk, at der aldrig må komme vand ned i nougaten, da den ellers vil blive ødelagt. Nougaten skal være godt lun.
  2. Pisk fløden til let skum. Tag nougaten op af vandbadet. Kom 1/3 del af den let piskede fløde i den godt lune nougat og pisk kraftigt. Hæld derefter nougatfløden op i den resterende let piskede fløde og vend det forsigtigt, men hurtigt sammen.
  3. Så snart cremen er ensartet, hældes den på glas.
  4. Nøddegrissini:
    Hak hasselnødderne fint. Ælt alle ingredienser - undtagen 3 spsk. finthakkede hasselnødder - sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil dejen koldt i en ½ time. 
  5. Udrul dejen i lige lange, meget tynde pølser på ca. 10 cm x 0,5 cm. Rul til sidst de tynde dejpølser i finthakkede hasselnødder. Bag dejpølserne i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 150 grader, til de er sprøde og gyldne. Det tager ca. 15 min. 
  6. Anretning:
    Opbevar glassene på køl, indtil de serveres kolde med sprøde nøddegrissini og revet nougatpynt. 
  7. Riv iskold nougat fint på rivejernet direkte over de kolde nougatglas. Drys en anelse flormelis over, inden de serveres. Smukke og simple.
  • TIP: Resten af grissinidejen trilles til én tyk pølse, ca. 6 cm i diameter. Pølsen stilles i køleskab i en time, hvorefter den skæres i ½ cm tykke skiver. "Skiverne" lægges på bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 190 grader, så har du de lækreste let gyldne småkager - det tager ca. 8 - 10 minutter.