Mette Blomsterbergs sprøde nougatsmåkager med 'sne' på toppen. (©DR)

Nougatsmåkager

Det er hasselnødder, der kendetegner disse sprøde kager med vidunderligt nougatfyld og et drys af flormelis, der minder konditor Mette Blomsterberg om den første sne. Kagerne er oplagte som en anderledes opskrift på julesmåkager.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Små hasselnøddebunde

  • 120 g sukker
  • 130 g hasselnøddekerner
  • 20 g kartoffelmel
  • 150 g past. æggehvider

Nougatfyld og -drys

  • 150 g nougat
  • 1-2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Hasselnøddebunde:
    Blend halvdelen af sukkeret med alle hasselnødderne fuldstændigt fint i en minihakker.
  2. Bland kartoffelmel og resten af sukkeret i en meget stor skål. Tilsæt æggehviderne og pisk massen til en luftig og sej marengs med en håndmikser. Vend forsigtigt hasselnøddesukkeret i marengsen.
  3. Kom dejen op i en engangssprøjtepose med en rund, glat 12 mm. tyl i. Sprøjt dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir i små flade kager, med en diameter på 3 cm.
  4. Bag bundene ved 170 grader, til de er gyldne og giver efter ved et let tryk. Det tager ca. 8 minutter afhængigt af ovnen. Afkøles helt og befries fra bagepapir.
  5. Nougatfyld:
    Skær nougaten i mindre stykker og smelt den forsigtigt i en skål over et varmt vandbad. Vandet skal være varmt, men må ikke koge. Kom den smeltede nougat op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul. Sprøjt nougaten i små klatter på halvdelen af de afkølede nøddebunde.
  6. Læg den anden halvdel nøddebunde på som låg, og pres let, så de to "limer" sammen. Sigt til sidst flormelis ud over nougat småkagerne. Lad nougaten sætte sig, inden de pakkes ned. 
  • TIP: Opbevar nougatsmåkagerne i en lufttæt beholder med låg.