Lækre nougatsnitter med pistacienødder. (©DR)

Nougatsnitter med pistacie

Her får du opskriften på Andreas nougatsnitter med pistacie, som hun lavede i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Snitterne kan med fordel laves i forvejen og er perfekte til kaffen.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 180 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 110 g (koldt) smør
  • 90 g flormelis
  • 40 g æg

Nøddefrangipane

  • 110 g usaltede pistacienødder
  • 110 g mandelmel
  • 200 g sukker
  • 225 g (blødt) smør
  • 90 g æg

Pynt

  • 300 g nougat
  • 2 spsk. usaltede pistacienødder
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 spsk. frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Bund

  1. Blend mandlerne til fint mel i en nøddehakker. Bland mandelmelet med hvedemel og flormelis i en skål.
  2. Riv det kolde og hårde smør med et rivejern henover skålen med de tørre dele. Pisk delene sammen med en elpisker, til det ligner revet parmasanost (dette kan også gøres i en foodprocessor).
  3. Pisk ægget sammen og hæld det sammen med resten. Saml hurtigt dejen til en kugle og kom den i en frysepose. OBS: Dejen må ikke æltes eller arbejdes med for længe, den skal kun lige akkurat samles.
  4. Sæt posen i fryseren i 10 minutter, og herefter er den klar til at blive rullet ud.


Nøddefrangipane

  1. Kom pistaciekernerne i en nøddehakker og blend dem til fint mel. Bland pistaciemel, mandelmel, sukker, blødt smør og æg i en skål og pisk det til en ensartet masse.


Samling

  1. Rul mørdejen ud til et stor rektangel mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. Fjern forsigtigt det øverste stykke papir og læg dejen med det nederste stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Stik bunden ud med en rektangulær bageramme ca. 25 x 32 cm og lad bagerammen sidde. Fjern den overskydende dej.
  3. Bag bunden ca. 8-10 minutter ved 190 grader varmluft.
  4. Fordel nøddefrangipanen på bunden og jævn den godt ud med en paletkniv. Kom massen lidt op ad siderne på bagerammen (ca. 1 cm). Frangipanen vil smelte lidt, hvis bunden ikke er kølet helt af, men det gør ikke noget.
  5. Bag kagen i ca. 15-20 minutter til den er let gylden. Lad kagen køle helt af og fjern forsigtigt bagerammen. Den skal lige hjælpes lidt med en kniv langs kanten.



Pynt

  1. Skær nougat i tern og smelt det over et vandbad. Når kagen er helt afkølet hældes den smeltede nougat over kagen og fordeles jævnt med en lang paletkniv (alternativt en lineal). Sæt kagen i fryseren til nougaten har sat sig.
  2. Smelt den hvide og mørke chokolade hver for sig over et vandbad og hæld dem i hver sit kornet. Klip et lille hul i kornetterne og pynt kagen med chokoladesnirkler.
  3. Til sidst drysses kagen med lidt hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.
  4. Sæt kagen i fryseren igen i 5 minutter til chokoladen har sat sig.
  5. Skær de yderste 2 cm af kagen hele vejen rundt, så du har en skarp lige kant. Skær snitterne ud i trekantede stykker og anret på et fad.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)