Eksotisk nudelsalat med masser af smag. (©DR)

Nudelsalat

Lav denne smagfulde, østlig-inspireret nudelsalat med friske krydderier, til familien. Nudelsalaten kan både nydes varm, lun eller kold, så hvis der er noget til overs, er den nem at have med i madpakken.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 500 g æggenudler
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 1-2 stk. forårsløg
  • 1 stk. rødløg
  • 1 håndfuld jordnødder
  • 1 smule sesamfrø
  • 1 smule løgfrø
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 smule citrongræs

Dressing

  • 1 sjat fiskesauce
    (fx Nam pla)
  • 1 smule sød chilisauce
  • 1 smule sød soja
    (fx Ketjap manis)
  • 1 stk. limefrugt
  • 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule ingefærsirup fra syltede ingefærkugler

Fremgangsmåde

  1. Bland friskkogte nudler med finthakket rød peberfrugt, finthakket forårsløg og finthakket rødløg. Rist jordnødderne i ovnen på bagepapir ved 150 grader til de er gyldne, hvorefter de hakkes fint. Rist sesamfrø og løgfrø på en tør pande til de er sprøde. 
  2. Bland de afkølede ristede peanuts, sesamfrø og løgfrø sammen med nudlerne. Hak en masse frisk koriander og citrongræs helt fint og tilsæt det. 
  3. Rør friskpresset limesaft og de øvrige ingredienserne, til dressingen, sammen til en kraftigt smagende sursød dressing og vend det i nudelsalaten.