Dejlig salat med inspiration fra Asien toppet med sprøde cashewnødder. (©DR)

Nudelsalat med grillet andebryst og urter

Lækker thaisalat med masser af kydderi, urter og ristede cashewnødder på toppen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Salat

  • 1 pakke risnudler
  • 1 smule kogende vand
  • 1 spsk. salt
    (til nudlerne)
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt friske koriander
  • 1 bundt thaibasilikum
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 stk. andebryster med skind
  • 1 smule olie til stegning
  • 1 smule salt og peber

Pynt

  • 10 stk. skallotteløg
  • 1 dl cashewnødder
  • 2 stk. lime

Dressing

  • 2,5 dl jordnødolie
  • 8 spsk. østerssauce
  • 4 spsk. fishsauce
  • 2 stk. lime (skal og saft)
  • 6 spsk. palmesukker
  • 2 stk. finthakkede limeblade
  • 2 spsk. ingefærmos
  • 1 stk. chili
  • 3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Kom nudler og salt i en stor skål og hæld kogende vand på til det dækker. Rør rundt og lad det trække til nudlerne er bløde, men stadig har bid. Dræn i en sigte. Skær løgene i tynde skiver og steg dem sprøde i olie. 
  2. Riv en skrabet, frisk ingefær på et meget fint rivejern til der er to spsk. mos. Pluk de fleste af bladene af urterne, og hak resten mellemfint. Hvis stilkene er møre skal de hakkes med. 
  3. Bland de hakkede urter, chili og ingefær med resten af ingredienserne til dressingen. Steg eller grill kødet til det er rosa indvendigt. 
  4. Steg på skindsiden i 8 minutter så 4 minutter på den anden side til et stort bryst. 
  5. På en pande skal det have til saften kommer ud på oversiden af kødet, så vender man og steger til det føles akkurat fast. Salt og peber på. Lad det køle af. 
  6. Skær i tynde skiver når det er lunkent, med toppen hvis den stadig er grøn, i fine skrå skiver. 
  7. Bland nudler, med løg, det meste af dressingen og arranger det på et fad. 
  8. Læg kød og krydderurteblade øverst på en smuk måde og dryp med resten af dressingen. drys med peanuts, og ristede løg, og læg limebåde rundt i kanten af fadet. Det smager, meget, meget godt. 
  9. Evt. rester kan sagtens opbevares på køl til dagen efter. 
  10. Men som al mad mister det smag og konsistens, når det har været på køl, hvorfor man også skal lave salaten umiddelbart før man spiser den, eller måske nogle timer før.