Nudelsalat med tamari, ingefær og grønt - glutenfri frokost
Adam Aamann, der er kok, lavede i Madmagasinet denne fantastiske opskrift på risnudelsalat med tamari, ingefær og grønt. En lækker og smagfuld glutenfri frokost.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
nudler
- 150 g risnudler
Marinade
- 6 spsk. tamari sauce
- 4 spsk. limesaft
- 3 spsk. honning
- 2 spsk. sesamolie
Grøntsager
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. rød peber
- 1 stk. løg
- 1 stk. frisk ingefær - ca. 4 cm
- 2 fed hvidløg
-
3 spsk.
solsikkeolie
(Eller jordnøddeolie)
- 1 dl bønnespirer
- 2 stk. forårsløg
- 3 spsk. ristede jordnødder
- 1/2 dl hakket koriander
Fremgangsmåde
- Begynd med at koge nudlerne:
Kog risnudlerne i rigeligt kogende vand efter anvisningen på pakken. Tag nudlerne op når de er færdige og køl dem hurtigt af i en skål med iskoldt vand, kom dem i en sigte til afdrypning, når de er kølet af. - Lav marinaden klar:
Rør alle ingredienserne godt sammen. - Tilbered grøntsagerne:
Skær gulerødder, peberfrugt og løg i fine strimler. Varm en pande op med olien og rist grøntsagerne i 3-4 minutter ved høj varme, til de får lidt farve. Riv ingefær og hvidløg fint på et rivejern og kom det ned til grøntsagerne, vend hurtigt rundt i det hele et minuts tid og kom det i en skål med nudlerne. - Servering og anretning:
Vend nudlerne med 2/3 del af Marinaden, de stegte grøntsager, snittede forårsløg, bønnerspirer, jordnødder/peanuts og den friske koriander. Vend det hele godt rundt og smag til om salaten skal have den sidste 1/3 af marinaden.