Nem nudelsalat med skøn tamari-dressing - en skøn frokostret eller lige til at tage med i madpakken. (©DR)

Nudelsalat med tamari, ingefær og grønt - glutenfri frokost

Adam Aamann, der er kok, lavede i Madmagasinet denne fantastiske opskrift på risnudelsalat med tamari, ingefær og grønt. En lækker og smagfuld glutenfri frokost.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

nudler

  • 150 g risnudler

Marinade

  • 6 spsk. tamari sauce
  • 4 spsk. limesaft
  • 3 spsk. honning
  • 2 spsk. sesamolie

Grøntsager

  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peber
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. frisk ingefær - ca. 4 cm
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. solsikkeolie
    (Eller jordnøddeolie)
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. forårsløg
  • 3 spsk. ristede jordnødder
  • 1/2 dl hakket koriander

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at koge nudlerne:
    Kog risnudlerne i rigeligt kogende vand efter anvisningen på pakken. Tag nudlerne op når de er færdige og køl dem hurtigt af i en skål med iskoldt vand, kom dem i en sigte til afdrypning, når de er kølet af.
  2. Lav marinaden klar:
    Rør alle ingredienserne godt sammen.
  3. Tilbered grøntsagerne:
    Skær gulerødder, peberfrugt og løg i fine strimler. Varm en pande op med olien og rist grøntsagerne i 3-4 minutter ved høj varme, til de får lidt farve. Riv ingefær og hvidløg fint på et rivejern og kom det ned til grøntsagerne, vend hurtigt rundt i det hele et minuts tid og kom det i en skål med nudlerne.
  4. Servering og anretning:
    Vend nudlerne med 2/3 del af Marinaden, de stegte grøntsager, snittede forårsløg, bønnerspirer, jordnødder/peanuts og den friske koriander. Vend det hele godt rundt og smag til om salaten skal have den sidste 1/3 af marinaden.