Braiseret gris med nudler kan både serveres som solid morgenmad i det fri eller som en god aftensmad. (©DR)

Nudler med braiseret gris og tomat

Da Jørgen og Nikolaj var ved Alling Å på krebsejagt, lavede de denne solide morgenmad med braiseret gris og hjemmelavede nudler. Så er man klar til en lang dag i det fri.

Tilberedningstid: 1 dag, 21 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 400 g braiseret gris
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 2 tomater, flået og hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom melet i en skål og drys lidt fint salt i. Kom vand ved og ælt sammen til en glat dej. Lad denne trække 15 minutter. 
  2. Rul dejen ud til et fladt ark (ikke for tyndt) og skær derpå i tykke nudler med en stor kniv.
  3. Kom nudlerne i spilkogende vand og kog dem i 2-3 minutter. Løft op og gem.
  4. Pluk det braiserede kød i mindre stykker og kom i en kasserolle. Tilsæt de hakkede tomater og varm op. Lad det simre nogle minutter, og tilsæt  nudler og plukket timian. Krydr med salt og peber og server.