Hjemmelavet burger er et lækkert alternativ til grillbaren. Her er det Jakob Nusbaums hjemmelavede burger fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold', som er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S. (Foto: Line Falck Christensen ©DR)

Nusbaums burger med syltede løg og rodfrugtfritter

Hjemmelavet burger er altid et hit hos hele familien. Denne opskrift er et sundere alternativ til god fastfood. Den rigtige mand Rasmus fra DR-programmet 'Rigtige mænd - det nye hold' var meget begejstret for de syltede løg, som er friske og semi-sure. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold', som er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fyld

  • 500 g hakket oksekød
  • 100 g bacon
    (af god kvalitet, i skiver)
  • Lidt syltede agurker i skiver
    (efter smag)
  • Lidt rødløg
    ((evt. syltede rødløg))

Dressing

  • 2 dl cremefraiche
  • 3 spsk. ketchup
  • ½ tsk. citronsaft

Rodfrugtfritter

  • 350 g gulerødder
  • 350 g pastinak
  • ½ dl olivenolie
  • Lidt Salt og peber

Grove burgerboller

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • Lidt Sesamfrø

Fremgangsmåde

Grove burgerboller

  1. Rør gæren ud i vand.
  2. Tilsæt olie, honning og salt og rør rundt.
  3. Kom det meste af melet i, og rør dejen med en grydeske.
  4. Tilsæt resten af melet, og rør dejen godt sammen. Den vil være lidt klæbrig.
  5. Dryst mel ud på bordet, og del dejen i otte portioner.
  6. Form dem til kugler, og tryk dem derefter flade.
  7. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve i 30 minutter.
  9. Pensl bollerne med æg og drys eventuelt med sesamfrø. 
  10. Bag bollerne i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Server 4 af burgerbollerne med lækkert fyld og tilbehør.


Fyld og tilbehør

  1. Skræl og skær rodfrugterne i stave. 
  2. Vend dem i olie.
  3. Drys dem med salt og peber, og kom dem i en bradepande. Bag dem i ca. 25 minutter ved 225 grader.
  4. Form kødet til fire bøffer. Giv dem et skud salt og peber, og grill dem, til de er brune. 
  5. Grill baconskiverne.
  6. Snit salat, rødløg og syltede agurker.
  7. Lav en dressing af cremefraiche, ketchup og citronsaft.
  8. Saml burgerne, og server dem med rodfrugtfritter.