Lav din egen hjemmelavede hasselnøddecreme. (©DR)

Nutella nøddecreme

I programmet Spis og Spar viste kok Jesper Vollmer, hvordan man ment og hurtigt kan lave den lækreste hjemmelavede nutella. Perfekt til brunchbordet eller som en sød snack ud på eftermiddagen.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 50 g hasselnødder
  • 110 g mælkechokolade
  • 110 g mørk chokolade
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

  1. Start med at bage hasselnødderne ved 220 grader i 5-6 minutter. 
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. 
  3. Fjern skallerne fra nødderne ved at gnide dem i et tørt viskestykke,  og blend dem herefter til en fin ensartet melkonsistens. 
  4. Hæld fløde i en gryde og bring det i kog. Lige så snart fløden koger, slukkes der for varmen. 
  5. Hæld den varme fløde over chokoladen, og pisk det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smørret i  små tern. Til sidst tilsættes de finthakkede nødder og massen vendes godt sammen. 
  6. Skold et patentglas med kogende vand, og hæld chokoladesmørret heri. Opbevar chokoladesmørret i køleskabet i op til 2 uger.