Nye danske kogte kartofler (©DR)

Nye danske kogte kartofler

Nye danske kogte kartofler er altid et sikkert hit til aftensmaden. Lær her, hvordan du koger dem til perfektion. Server dem med en god smør og en god salt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 5 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg nye danske kartofler
  • 1-2 l vand

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne vaskes nænsomt, men beholder naturligvis den tynde skal på. 

  2. Bring kartoflerne i kog i godt saltet vand, gerne tilsat urter som løvstikke, dild eller måske rosmarin. Lidt korianderfrø er også godt. Lad kartoflerne koge i 5 minutter og træk dem så fra ilden og lad dem trække færdige under låg i yderligere 10-15 min. eller til de netop er møre. 

  3. Hæld vandet fra og server dem fra gryden med rigeligt køligt smør af højeste kvalitet og det bedste salt du kan få fat på.