Nyrekage fra Kattrup - en slags pate lavet af kalvenyre og kalvelever. (©DR)

Nyrekage fra Kattrup

Brødrende Price laver i programmet 'Spise med Price - Egnsretter' denne opskrift på Nyrekage der minder om en pate. Opskriften er et par hundrede år gammel og stammer fra Kattrup på Sjælland.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 15 pers.

Ingredienser

  • 500 g kalvenyre
  • 300 g kalvelever
  • 8 stk. æg
  • 5 skiver franskbrød
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1 stk. løg
  • 3-4 spsk. korender
  • 1 tsk. tørret timian
  • 10-20 g salt
    (efter smag)
  • 4 g peber
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Nyre og lever hakkes to gange igennem kødhakkeren.

  2. Skær skorperne af brødet og opblød det i fløden og rør det hakkede indmad i sammen med æg, revet løg, smeltet smør, timian og korender. Farsen smages til med salt og peber.

  3. Kom farsen i en smurt patéform og bag den (evt. i vandbad) ved 180 grader i ca. 45-50 minutter.

  4. Nyrekagen kan spises lun eller kold. 

  • TIP: Rugbrød og rødbeder, syltede agurker eller andet surt passer godt til.