En ny og anderledes måde at spise nyrer på. Selvom man normalt ikke skal ønske sig fedt om de indre organer, er det her helt okay med bacon rundt om nyreren. (©DR)

Nyrer på spid

Nyrer på skid er en hyggelig lille ret, der med fordel kan tages med ud i det grønne og spises. Hvis der bare medbringes en engangsgrill, så er der lun mad i det fri.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. kalvenyrer
  • 8-10 stk. bacon
  • 16-20 stk. små champignoner
  • 2 spsk. sennepspulver
  • 2 tsk. cayennepeber

Fremgangsmåde

  1. Rens nyrerne for evt. fedt og skær dem i mindre stykker.

  2. Lav en blanding af sennepspulver og cayennepeber og drys det over nyrerne. Derpå sættes stykkerne på spid sammen med champignoner og omvikles med baconskiver.

  3. Grilles over en sagte ild til baconen er sprød. Server øjeblikkelig.