Nytårsforsæt-kage
Prøv denne lækre og flotte nytårskage med tilhørende "fortune cookies", der indeholder nytårsforsætter. Smagsmæssigt byder kagen på en kiksebund, hindbær og masser af lakrids.
Tilberedningstid:
3 timer, 20 min.
Antal portioner:
10 pers.
Ingredienser
Kiksebund
- 40 g flormelis
- 90 g smør
- 125 g grahamsmel
-
25 g
valnødder
(Skal blendede fint.)
- 1 spsk. rå lakrids
Hindbærmousse
- 4 blade husblas
-
300 g
hindbær
((frosne))
- 1 dl sukker
- 4 dl fløde
Hindbær flydende midte
-
500 g
hindbær
(Frosne.)
- 100 g sukker
- 1 stk. vaniljestang
- 0,5 dl vand
Lakridsmousse
- 6 blade husblas
-
2,5 spsk.
lakridssirup
(Helst en stærk en af slagsen.)
- 50 g flormelis
- 5 dl fløde
Marengs
- 6 stk. æggehvider
- 200 g sukker
Chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade
- 100 ml piskefløde
Lagkagebund
- 4 stk. æg
- 160 g sukker
-
1 stk.
vaniljestang
(Her er det kun kornene der skal bruges.)
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
"Forsæts cookies"
-
175 g
smør
(Koldt.)
- 75 g flormelis
- 300 g hvedemel
- 1 stk. æg
Fremgangsmåde
Lav kiksebund:
- Bland alle ingredienser og rul ud til en rund pandekage ca. 5 mm. tyk.
- Bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Lav så hindbærmousse:
- Varm hindbær med sukker og rør husblas i.
- Pisk fløden næsten stiv og vend sammen med hindbærmassen.
- Hæld over din kage og lad den sætte sig.
Hindbær flydende midte:
- Hindbær, sukker, vanilje og vand koges i 10 minutter.
- Massen blendes og afkøles indtil brug.
Lav så lakridsmousse:
- Lidt af fløden varmes op og den udblødte husblas røres i.
- Pisk resterende til skum sammen med flormelis og vend sammen med husblas-fløden.
- Vend til sidst lakridssiruppen i.
- Put den over din kage og afkøl til moussen har sat sig.
Lav marengs:
- Hviderne piskes stive og sukker tilsættes til en marengs opstår.
- Put denne i en sprøjtepose og pynt din kage samt kanten af kagen.
Lav chokoladeganache:
- Fløden varmes op i en gryde og kommes over den hakkede chokolade.
- Røres sammen til en lækker, blød ganache opstår.
- Stil i køleskabet i 20 minutter. Imens bager du din lagkagebund.
Lav lagkagebunden:
- Æg piskes luftig med sukker og vaniljekorn.
- Hvedemel og bagepulver sies deri og vendes forsigtigt sammen.
- Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag i 17 minutter ved 200 grader.
- Når bunden er kold, skæres skorpen af både på over- og undersiden.
- Smør bunden med chokoladeganachen og skær lange strimler af 1 cm. tykkelse og rul sammen som en meget tynd roulade.
- Brug som bund imellem lakridsmoussen og hindbærmoussen.
"Forsæts cookies":
- Smør og mel blendes sammen.
- Flormelis og æg røres ved til du får en dej.
- Kom på køl til du skal bruge den.
- Udrulles tyndt og stikkes med en stjerneudstikker.
- Placer først en stjerne, så et lille papir med et positivt nytårsforsæt, så en pind, så lidt æg langs kanten og til sidst en stjerne ovenpå, der trykkes let fast.
- Bag i 200 grader i 12 minutter.
- Pynt dem med tempereret hvid chokolade.
Opbyg til slut kagen:
- I din form med plads til huller til den flydende hindbær placeres først lakridsmoussen.
- Så den rullede chokolade-/lagkagebund.
- Så hindbær moussen.
- Så kiksebunden.
- Når mousserne har sat sig vendes den om og den flydende hindbær hældes i hullerne.
- Sprøjt din marengs oven på kagen.
- Smelt isomalt som pynt langs siderne med bladguld.
- Placer "Nytårsforsæt-kagerne" på pinde midt i kagen.