Det syrlige hindbær går skønt sammen med den dejlige lakridssmag. (©DR)

Nytårsforsæt-kage

Prøv denne lækre og flotte nytårskage med tilhørende "fortune cookies", der indeholder nytårsforsætter. Smagsmæssigt byder kagen på en kiksebund, hindbær og masser af lakrids.

Tilberedningstid: 3 timer, 20 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Kiksebund

  • 40 g flormelis
  • 90 g smør
  • 125 g grahamsmel
  • 25 g valnødder
    (Skal blendede fint.)
  • 1 spsk. rå lakrids

Hindbærmousse

  • 4 blade husblas
  • 300 g hindbær
    ((frosne))
  • 1 dl sukker
  • 4 dl fløde

Hindbær flydende midte

  • 500 g hindbær
    (Frosne.)
  • 100 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 dl vand

Lakridsmousse

  • 6 blade husblas
  • 2,5 spsk. lakridssirup
    (Helst en stærk en af slagsen.)
  • 50 g flormelis
  • 5 dl fløde

Marengs

  • 6 stk. æggehvider
  • 200 g sukker

Chokoladeganache

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 ml piskefløde

Lagkagebund

  • 4 stk. æg
  • 160 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
    (Her er det kun kornene der skal bruges.)
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

"Forsæts cookies"

  • 175 g smør
    (Koldt.)
  • 75 g flormelis
  • 300 g hvedemel
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

Lav kiksebund:

  1. Bland alle ingredienser og rul ud til en rund pandekage ca. 5 mm. tyk.
  2.  Bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Lav så hindbærmousse:

  1. Varm hindbær med sukker og rør husblas i.
  2. Pisk fløden næsten stiv og vend sammen med hindbærmassen.
  3. Hæld over din kage og lad den sætte sig.

Hindbær flydende midte:

  1. Hindbær, sukker, vanilje og vand koges i 10 minutter.
  2. Massen blendes og afkøles indtil brug.

Lav så lakridsmousse:

  1. Lidt af fløden varmes op og den udblødte husblas røres i.
  2. Pisk resterende til skum sammen med flormelis og vend sammen med husblas-fløden.
  3. Vend til sidst lakridssiruppen i.
  4. Put den over din kage og afkøl til moussen har sat sig.

Lav marengs:

  1. Hviderne piskes stive og sukker tilsættes til en marengs opstår.
  2. Put denne i en sprøjtepose og pynt din kage samt kanten af kagen.

Lav chokoladeganache:

  1. Fløden varmes op i en gryde og kommes over den hakkede chokolade.
  2. Røres sammen til en lækker, blød ganache opstår.
  3. Stil i køleskabet i 20 minutter. Imens bager du din lagkagebund.

Lav lagkagebunden:

  1. Æg piskes luftig med sukker og vaniljekorn.
  2. Hvedemel og bagepulver sies deri og vendes forsigtigt sammen.
  3. Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag i 17 minutter ved 200 grader.
  4. Når bunden er kold, skæres skorpen af både på over- og undersiden.
  5. Smør bunden med chokoladeganachen og skær lange strimler af 1 cm. tykkelse og rul sammen som en meget tynd roulade.
  6. Brug som bund imellem lakridsmoussen og hindbærmoussen.

"Forsæts cookies":

  1. Smør og mel blendes sammen.
  2. Flormelis og æg røres ved til du får en dej.
  3. Kom på køl til du skal bruge den.
  4. Udrulles tyndt og stikkes med en stjerneudstikker.
  5. Placer først en stjerne, så et lille papir med et positivt nytårsforsæt, så en pind, så lidt æg langs kanten og til sidst en stjerne ovenpå, der trykkes let fast.
  6. Bag i 200 grader i 12 minutter.
  7. Pynt dem med tempereret hvid chokolade.

Opbyg til slut kagen: 

  1. I din form med plads til huller til den flydende hindbær placeres først lakridsmoussen.
  2. Så den rullede chokolade-/lagkagebund.
  3. Så hindbær moussen.
  4. Så kiksebunden.
  5. Når mousserne har sat sig vendes den om og den flydende hindbær hældes i hullerne.
  6. Sprøjt din marengs oven på kagen.
  7. Smelt isomalt som pynt langs siderne med bladguld.
  8. Placer "Nytårsforsæt-kagerne" på pinde midt i kagen.