(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Oklahoma onion smash burger

En smash burger er en burger, der presses så flad som muligt mod stegepladen eller panden, så man får så meget stegeflade som muligt. Prøv denne version med masser af løg!

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • burgerboller
  • masser af løg i helt tynde ringe
    (trukket med salt og derpå vredet for væske)
  • burger
  • american cheese
  • kryddermayo efter smag

Kødblanding

  • 1/3 oksefillet
  • 1/3 oksetværreb
  • 1/3 oksespidsbryst

Fremgangsmåde

Kødblanding

  1. Tværreb og oksebryst hakket med fin hulskive, filet hakket med en lidt større hulskive

Burger

  1. Burgeren trilles til en kugle som flades helt ud på stegepladen ved hjælp at to store paletknive. Overfladen af burgeren krydres med salt og peber. 
  2. Der lægges en stor håndfuld løg på hver burger. Når burgeren har fået en god stegeflade vendes den, idet man passer på at løgene holder sig nogenlunde indenfor kødet. Pres burgeren godt ned på løgene og steg til løgene er gyldne.
  3.  Midtvejs i processen lægges et par skiver amerikansk ost på burgerne. 
  4. Varm bollerne imens. Smør underbollen med kryddermayo, derpå en burger med løgsiden opad. Oversiden af bollen smøres ligeledes med mayo og lægges øverst.