Opgradér din rugbrødsmad! Adam Price kommer her med et forslag til, hvordan man også kan bruge oksetatar - nemlig på et godt stykke rugbrød. Til tataren er en cremet estragon emulsion lavet. (©DR)

Oksetatar på rugbrød

Adam Price leverer her en opskrift på en lidt anderledes rugbrødsmad, nemlig rugbrød med oksetatar og estragon emulsion. Kast dig ud i projektet og varier din rugbrødsmad!

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Oksetatar

  • 600 g okseinderlår
  • 4-8 stk. østers
  • 1 stk. grønt æble
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 bundt purløg
  • 0,5 stk. peberrod
  • 1 smule sherryeddike
  • 1 smule olivenolie
  • 4 skiver godt rugbrød
  • 1 smule vindruekerneolie
    (Alternativt kan man benytte smør til stegning.)

Estragon emulsion

  • 2,5-3 dl vindruekerneolie
  • 50 g pasteuriseret æggeblomme
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1-2 skiver brioche-brød
    (Alternativt kan godt hvedebrød også sagtens benyttes.)
  • 2 spsk. æbleeddike

Fremgangsmåde

Lav først estragon emulsion:

  1. Start med at blende estragon, et par spsk. udhulet hvedebrød og æggeblomme sammen med lidt salt og æbleeddike, til en ensartet konsistens. Tilsæt derefter lidt ad gangen, imens man blender, olien indtil man opnår den ønskede mayonnaise. Smag evt. til med æbleeddike og salt.

Lav dernæst oksetataren og rist rugbrødet:

  1. Skrap kødet i hånden til tataren.

  2. Åbn østers, rens dem for skaller og hak dem op.

  3. Skær små tern af æblet (ca. 2 spsk skal bruges), og læg dem i lidt vand med lidt citron til anretningen. Skær ringe af skalotteløg til anretning.

  4. Skiver af rugbrød, ristes sprødt og gyldent i lidt olie eller smør på panden. Læg det herefter til side på fedtsugende papir.

  5. Det skrabede kød, skal nu røres til tatar. Kødet røres forsigtigt sammen med lidt salt, de hakkede østers. Tilsæt dernæst; fintsnittede skalotteløg, fintsnittede purløg og æbletern alt efter smag. Smag til slut til med lidt olivenolie, sherryeddike, salt og peber.

  6. Den rørte tatar serveres straks, på det ristede rugbrød. Anret den med estragon emulsion, fint snittet purløg, skalotteløgringe, lidt ørredrogn og friskrevet peberrod.