Øster pocheret let i øl og toppe med rosetkarse. (©DR)

Øl-pocherede østers

Vadehavet er fyldt med østers - her er en variation til tilberedelsen af dem, hvis man bliver træt af at spise dem rå. Opskriften stammer fra programmet 'Smagen af Danmark', da Morten Lindbjerg og sanker Thomas Laursen tog til Rømø, for at samle østers i bunkevis.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • østers, så mange du har
  • ca. 1 l øl
    (f.eks. en sur øl)
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • vilde urter efter smag
  • rosetkarse til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rens og åbn dine østers og tag dem ud af skallen. 
  2. Lad øllen simre med løg og vilde urter i en gryde ca. 20 minutter til en slags suppe. Rengør imens østers-skallerne. 
  3. Dæmp varmen i gryden til 80 grader og pocher dine østers i et par minutter i suppen. De skal lige sætte sig, så de ikke er rå men heller ikke over-kogte. 
  4. Anret østers i skallerne og pynt med rosetkarse.