På billedet ses københavnerbirkes og ølandsboller i en dejlig morgenmadskurv. Foto: DR (©DR)

Ølandsboller

Skal du servere morgenmad for familien eller vennerne? Lav dette nemme bagværk, ølandsboller, og glæd dine gæster! Vær dog opmærksom på at dejen skal hæve i 2 timer, og at dette ikke er medregnet tilberedningstiden.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 7 g salt
  • 1 sjat olie
  • 100 g valnødder
  • 300 g groft ølandshvede
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Bland gær og vand. 
  2. Tilsæt kærnemælk, salt, olie, valnødder og mel. 
  3. Lad dejen hæve i to timer 
  4. Lav boller af passende størrelse og bag dem ved 200 grader til de er let gyldne. 


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.