Mette Blomsterberg laver denne lækre øllebrød i 'De kongelige køkkenhaver'. Top portionen med en klat flødeskum og æblestykker. (©DR)

Øllebrød med flødeskum og æble

Mette Blomsterberg viser i 'De kongelige køkkenhaver', hvordan man laver en lækker og nem øllebrød. Øllebrøden toppes med æblestykker og en klat flødeskum.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g brød
  • 33 cl hvidtøl
  • 5 dl vand
  • 1/2 stang vanilje
  • 100 g brun farin
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

1. Put brødet i en gryde. Daggammelt eller tørt brød kan sagtens bruges.

2. Tilsæt derefter øl og vand i gryden og lad brødet bløde ud i væsken.

3. Knus kornene fra en halv vaniljestang i den brune farin. Den brune farin med vanilje i hældes derefter i gryden.

4. Citronen skæres i både og puttes derefter i gryden - med skal på.

5. Lad øllebrøden koge uden låg i 10 minutter og tag derefter citronbådene op af gryden. Rør godt rundt i gryden til massen er ensartet.

6. Put en klat flødeskum på øllebrøden og pynt med små skiver æble.


TIP: Er det svært at få øllebrøden ensartet ved blot at røre med en ske, kan du bruge en stavblender.