Øllebrød med flødeskum og æble
Mette Blomsterberg viser i 'De kongelige køkkenhaver', hvordan man laver en lækker og nem øllebrød. Øllebrøden toppes med æblestykker og en klat flødeskum.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g brød
- 33 cl hvidtøl
- 5 dl vand
- 1/2 stang vanilje
- 100 g brun farin
- 1 stk. citron
Fremgangsmåde
1. Put brødet i en gryde. Daggammelt eller tørt brød kan sagtens bruges.
2. Tilsæt derefter øl og vand i gryden og lad brødet bløde ud i væsken.
3. Knus kornene fra en halv vaniljestang i den brune farin. Den brune farin med vanilje i hældes derefter i gryden.
4. Citronen skæres i både og puttes derefter i gryden - med skal på.
5. Lad øllebrøden koge uden låg i 10 minutter og tag derefter citronbådene op af gryden. Rør godt rundt i gryden til massen er ensartet.
6. Put en klat flødeskum på øllebrøden og pynt med små skiver æble.
TIP: Er det svært at få øllebrøden ensartet ved blot at røre med en ske, kan du bruge en stavblender.