Omelet en Surprise med Kirsch-brændevin, solbær og italiensk marengs
Man får sig en Kirsch-bombe-overraskelse, når man sætter tænderne i denne lækre dessert
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Krokant
- 30 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 30 g pekannødder
- 50 g mørk chokolade
- 50 g sukker
- 10 ml vand
Kirsch-is
- 4 stk. æggeblommer
- 50 g sukker
- 1,5 stang vanilje
- 4 dl fløde
- 0,5 dl Kirsch Brændevin
- 1,5 stk. æggehvide
Solbærsylt som skillevæg
- 50 g rørsukker
- 150 g solbær
- 2 blade husblas
Solbær-is
- 300 g frosne solbær
- 4 stk. æggeblommer
- 60 g flormelis
- 3 dl fløde
Marzarinbund
- 100 g smør
- 180 g sukker
- 2 stk. æggeblommer
- 100 g marcipan
-
50 g
mandler
(malet)
- 100 g kogte kartofler
- 50 g mel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2 stk. æggehvider
Italiensk marengs
- 200 g æggehvider
- 400 g sukker
- 0,75 dl vand
Fremgangsmåde
Lav krokant:
- Mandler ristes på panden. Alle ingredienser varmes i gryden, til sukkeret karamelliseres. Spredes ud på bagepapir. Køles og hakkes.
Kirsch-is:
- Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt sammen med vaniljekornene fra stængerne.
- Krokanten tilsættes sammen med brændevinen og det hakkede chokolade.
- Fløden piskes blød og vendes i massen.
- Til sidst vendes stiftpiskede æggehvider i. Hældes i en rund høj form på ca. 18 Ø. Husk solbærsylten først. I isen sættes en mindre metalform, som er foret på ydersiden med film.
Lav solbærsylt som skillevæg
- Koges og blendes. Halvdelen køres rundt i den store skål, og halvdelen smøres rundt i det lille hul, når det er frosset.
Lav solbær-is:
- Æggeblommer piskes hvide med flormelis.
- Solbær hakkes i minihakker. Jeg har brugt frosne, det virker rigtig fint at hakke frosne.
- Røres godt med æggesnapsen.
- Fløde piskes blød og vendes i æggemassen med solbærepuré. Fyldes i en tilsvarende størrelse form som den mindre metalform.
Lav mazarinbund
- Skær kartoflerne i små tern og kog dem møre, moses og køles.
- Smør og sukker piskes godt sammen.
- Æggeblommer piskes i.
- Marcipan rives eller smides i minihakker med de malede mandler.
- Puttes i æggeblandingen sammen med kartoflerne. De tørre dele sigtes i.
- Æggehviderne piskes stive og vendes i lidt af gangen.
- Bages i 25 min ved 200 grader.
Italiensk marengs:
- 325 g sukker og vand varmes til 117 grader. Imens piskes æggehvider stive med 75 g sukker.
- Sukkerblandingen hældes i en tynd stråle i æggene, og det hele piskes, til det er afkølet. Ca. 30 min.
Sammenlægning:
- Kagen skæres til, så den passer til isen. Isbomben vendes ud på kagen og stilles i fryseren, til overfladen er frossen. Marengsen smøres i et dækkende lag rundt om isen. Hernæst sprøjtes marengsen på som et pindsvin eller andet festligt.
- Jeg vil helt klart foretrække at bage iskagen i ovnen. Det gør marengs stabil og giver den smag. 250 grader 5 min max. Alternativt brændes af med gasbrænder og pyntes med friske brombær, solbær, blomster og andet grønt.