Orancello
Du kender måske den italienske citronlikør, limoncello, der smager dejligt til desserten? Her får du Timm Vladimirs opskrift på en skøn og julet 'orancello' med appelsin og varme krydderier som kanel og stjerneanis. Perfekt til julens desserter eller måske til æbleskiven.
Begynd gerne en uge inden servering, da likøren skal trække.
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
20 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Likør
- 1 flaske vodka
-
6-8
økologiske appelsiner, kun skal heraf
(gerne revet)
- 2-4 hele stjerneanis
- 1 kanelstang
Sukkersirup
- 500 g sukker
- 3 dl vand
Fremgangsmåde
- Bland vodka, appelsinskræl og krydderier og hæld på flaske. Lad likøren trække en uges tid og smag, om det eventuelt skal trække lidt længere.
- Kog sukker og vand op til sukkeret er opløst. Lad det køle helt ned.
- Tilsæt sukkersiruppen til vodkablandingen, indtil du synes at sødmebalancen er der. Lad det trække natten over og si det hele gennem et klæde. Gerne 2 – 3 gange så væsken bliver helt klar.
- Lad flasken stå et par dage til, det giver en bedre smag. Drikkes iskold, gerne direkte fra fryseren. Server evt. med lidt dansk vand i.