Orangekuglerne består af marcipan, appelsin, flormelis og chokolade. De pynter på ethvert konfektfad til jul. Foto: DR (©DR)

Orangekugler - marcipankugler med appelsin

En frisk og lækker konfekt får du med denne opskrift på marcipankugler med appelsinsmag. De er nemme at lave og perfekte som julekonfekt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g marcipan
  • 1/2 stk. appelsin
  • 50 g flormelis
  • 100 g mørk
    (Kan erstattes af chokoladeknapper)

Fremgangsmåde

  1. Vask appelsinen godt og riv skallen af en halv appelsin. 
  2. Pres appelsinsaften ud i en skål og bland den med marcipan, flormelis og appelsinskal - gem dog lidt til pynt.
  3. Bland marcipanen godt sammen - hvis den er for våd, så tilsæt lidt mere flormelis.
  4. Temperer chokoladen - se hver hvordan Mette Blomsterberg tempererer chokolade - eller smelt chokoladeknapperne.
  5. Tril marcipanen til kugler, som dyppes i den smeltede chokolade. Pynt med lidt appelsinskal.