Oreillettes med florsukker - en fransk klejne (©DR)

Oreillettes

Oreillettes betyder 'små ører' og er en fransk småkage med et strejf af appelsin, der minder om en klejne. De små kager friteres og spises lune drysset med flormelis. Opskriften stammer fra programmet ' Spise med Price på tur' hvor brødrene rejste rundt i Frankrig.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver med top
  • 3 stk. æg
  • 1 stk. citron, skal heraf
  • 1 stk. appelsin
  • 1 spsk. orangeblomstvand
  • en smule salt
  • 50 g blødt smør
  • 0,5-1 l olie til friture
  • 1 dl flormelis

Fremgangsmåde

  1. Melet blandes med bagepulver, sukker, salt, revet citrusskal, smør og de sammenpiskede æg. Ælt dejen grundigt igennem og tilsæt et par dråber vand undervejs, hvis den virker for tør. Pak dejen ind og lad den hvile i et par timer.

  2. Rul dejen tyndt ud på et melet bord og skær den i diamantformede stykker ca. på størrelse med en klejne.

  3. Varm olien op i en gryde og kog oreilettes til de er gyldne og sprøde. Olien må ikke være rygende varm. Fisk dem op efterhånden som de bliver færdige og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys dem med flormelis og server.