Ostefondue med brød og cornichoner (©DR)

Ostefondue

Osteretten over alle osteretter - Ostefondue! Brødrene Prices opskrift består af fire forskellige slags oste, der smeltes sammen i skøn forening. Server med brød og cornichoner til.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 800 g reven ost
    (200 g gruyère, 200 g emmentaler, 200 g appenzeller, 200 g gouda)
  • 3½ dl hvidvin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl kirsch
    (Kirsebærbrændevin)
  • 4 tsk. maizena
  • 1 tsk. citronsaft
  • friskkværnet peber og revet muskat efter smag
  • godt landbrød i passende tern

Fremgangsmåde

Bland osten med hvidvinen og lad den trække i 2 timer. 

Gnid fonduegryden med hvidløget og rør maizenaen med Kirch. Kom al den revne ost i en gryde sammen med vinen og citronsaften og smelt under omrøring.  

Tilsæt det omrørte maizena, og kog fonduen tyktflydende under omrøring. Krydr med peber og muskatnød.  

Hold fonduen varm over en rechaud, mens der dyppes...