De små friterede østers er en delikat og velsmagende forret. (©DR)

Østers i beignets med sauce tomat

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik inviterede i 2014 eksklusivt indenfor i slotskøkkenet på Gråsten Slot, hvor han sammen med kok Martin Kristoffersen planlagde og tilberedte regentparrets middag. Her får du opskriften på en skøn forret af østers i beignets med sauce tomat, hvor de små bløddyr dyppes i dej og friteres til sprøde delikatesser. Retten kan serveres som en flot og velsmagende forret.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Østers i beignetdej

  • 12-16 østers
  • 250 g mel
  • 5 g salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ½ dl øl
  • 2 dl vand
  • 2 æggehvider

Sauce tomat

  • 4 modne tomater
  • 2 skalotteløg
  • ½ dl hvidvineddike
  • 20 g sukker
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • evt. friske krydderurter som persille, baslikum, timian og chili - tilsættes efter behag

Fremgangsmåde

Beignetdej

  1. Bland mel og salt i en skål, og bland herefter olie, øl og vand i blandingen. Pisk grundigt til der ikke længere er klumper. Lad dejen hvile et par timer i køleskab. 
  2. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. Dejen er herefter klar til brug. 
  3. Østers åbnes med en østersåbner, renses og tages ud af skallen. Vendes i beignetdejen og steges i den varme vindruekerneolie ved 180 grader. 
  4. Når er de er blevet vendt et par gange og er sprøde og gyldne på overfladen, er de klar til servering. 

Sauce tomat

  1. Skræl skalotteløgene og hak dem groft sammen med tomaterne. Dette kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Koges i ca. 25 min. 
  2. Tomatsaucen blendes herefter og smages til med salt og peber, og evt. kryddereurter. 
  3. Server sauce tomat til de netop friterede og sprøde østers.



Opskriften findes i samlingen

Lækre forretter og snacks til nytårsaften