Denne ret er ikke kun en smagfuld oplevelse, men samtidig en fryd for øjet. (©DR)

Østers i champagnesauce

Østers i champagnesauce er en lækker og delikat måde at spise østers på. En ret der selvfølgelig vil gøre sig godt med et glas champagne.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 20-24 stk. østers
  • 180 g smør
  • 3 dl champagne
  • 2-3 stk. skalotteløg
  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Luk østers op over en skål. Tag dem ud af skallen og læg dem i skålen sammen med deres væde.

  2. Gør den runde del af skallerne rene, og sæt dem i en bradepande med groft salt, så de ikke tipper. Dette kan forberedes i god tid.

  3. Smelt smørret og skum det af for valle. Lad det køle lidt af. Imens koges champagnen ind sammen med de finthakkede skalotteløg til der er ca. 3 spsk. tilbage i gryden. Lad det køle lidt af og pisk så æggeblommerne i sammen med vandet fra østers.

  4. Sæt gryden over vandbad og pisk til den er cremet. Tilsæt smørret lidt efter lidt mens der piskes. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft samt en sjat champagne.

  5. Kom østers tilbage i skallerne der er klar i bradepanden og kom en skefuld sovs på hver. Bradepanden sættes ind under en hed grill i 4-5 min. til saucen gratinerer, hvorpå de serveres omgående. Champagne af samme slags som anvendt i retten serveres til. 

Østers naturel

  1. Rødvinseddike smages til med salt, peber og et nip sukker samt ganske fint hakket skalotteløg.

  2. Kom en lille skefuld på hver af dine østers, eller blot lidt citronsaft, og spis tynde skiver lun toast med smør til.