Østers i champagnesauce
Østers i champagnesauce er en lækker og delikat måde at spise østers på. En ret der selvfølgelig vil gøre sig godt med et glas champagne.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 20-24 stk. østers
- 180 g smør
- 3 dl champagne
- 2-3 stk. skalotteløg
- 4 stk. æggeblommer
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule citronsaft
Fremgangsmåde
- Luk østers op over en skål. Tag dem ud af skallen og læg dem i skålen sammen med deres væde.
- Gør den runde del af skallerne rene, og sæt dem i en bradepande med groft salt, så de ikke tipper. Dette kan forberedes i god tid.
- Smelt smørret og skum det af for valle. Lad det køle lidt af.
Imens koges champagnen ind sammen med de finthakkede skalotteløg til der er ca. 3 spsk. tilbage i gryden. Lad det køle lidt af og pisk så æggeblommerne i sammen med vandet fra østers.
- Sæt gryden over vandbad og pisk til den er cremet. Tilsæt smørret lidt efter lidt mens der piskes. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft samt en sjat champagne.
- Kom østers tilbage i skallerne der er klar i bradepanden og kom en skefuld sovs på hver. Bradepanden sættes ind under en hed grill i 4-5 min. til saucen gratinerer, hvorpå de serveres omgående. Champagne af samme slags som anvendt i retten serveres til.
Østers naturel
- Rødvinseddike smages til med salt, peber og et nip sukker samt ganske fint hakket skalotteløg.
- Kom en lille skefuld på hver af dine østers, eller blot lidt citronsaft, og spis tynde skiver lun toast med smør til.