Østers er oplagte at lave som en forret. (©DR)

Østers i gløder med røget bacon og æbler

Prøv selv de lækre østers fra andet afsnit i den seneste sæson af 'Nak og æd'.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 6-8 østers
  • 100 g bacon i ét stykke
  • 1 æble
  • 1 skalotteløg
  • 25 g smør
  • 1 citron
    (til at presse saft fra)

Fremgangsmåde

  1. Skær bacon i små tern, og rist dem på en pande, så de smider fedt og bliver sprøde.
  2. Snit løget fint, og skær æblet i tern.
  3. Kom begge dele ved sammen med citronsaften.
  4. Krydder med salt og peber, tilsæt smør, og sving sammen.
  5. Kom de rå østers ind i gløderne og bag dem, indtil de åbner sig.
  6. Tag fra varmen, og fjern den øverste skal.
  7. Top med bacon-og æblesovsen, og servér.