Ovnbagt laks med spinatsalat i hjemmelavet pesto
Caroline Fleming præsenterede i programmet 'Price inviterer' en asiatisk inspireret opskrift på ovnbagt laks, som serveres på en bund af spinatsalat vendt i pesto.
Tilberedningstid:
35 min.
Antal portioner:
3 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Caroline Fleming
Price inviterer
Ingredienser
Ovnbagt laks
- 600 g laksefilet uden skind
-
1 smule
sesamolie
(alternativt kan almindelig olivenolie benyttes)
- 1-2 stk. citroner
- 1 håndfuld sesamfrø
- 2-3 fed hvidløg
- 1 smule soyasauce
Pesto
- 4 håndfulde basilikum
- 2-3 fed hvidløg
- 2 håndfulde rucola
- 2 spsk. parmasan
- 2 spsk. pinjekerner
- 0,5-1 dl olivenolie
Spinatsalat
- 500 g babyspinat
- 1 stk. agurk
- 2-3 stk. avocado
Fremgangsmåde
Lav laksen:
- Laksen deles i mundrette stykker og gnubbes med fint revet hvidløg, og placeres i et passende størrelse ovnfast fad. Soya smages til med citronsaft og hældes over laksen, så det dækker ca. halvdelen af laksen. Dryp lidt olie henover.
- Bag laksen i ca. 4 minutter ved 220 grader. ´
- Tag den ud og vend den godt rundt i marinaden, og drys med de ristede sesamfrø.
- Bag den færdig i yderligere ca. 4 min.
Lav pesto:
- Rist først pinjekernerne.
- Blend alle ingredienserne og smag eventuelt til med hver enkelt ingrediens hvis nødvendigt.
Lav spinatsalaten:
- Agurken skrælles og skæres i mindre stykker.
- Skær avocado i mundrette stykker og vend dem med agurk og babyspinat og til sidst med kartoflerne.
- Smag salaten til pestoen.
Tip: For lidt mere fylde i retten kan man med fordel koge lidt kartofler til. Skær dem i mundrette stykker og vend dem i resten af pestoen mens de stadig er lune.