Den lækre fiskeret består af ovnbagt laks med sesamfrø serveret på en bund af spinatsalat med avocado og agurk. Salaten er vendt i en lækker hjemmelavet pesto af basilikum og rucola. (©DR)

Ovnbagt laks med spinatsalat i hjemmelavet pesto

Caroline Fleming præsenterede i programmet 'Price inviterer' en asiatisk inspireret opskrift på ovnbagt laks, som serveres på en bund af spinatsalat vendt i pesto.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Ovnbagt laks

  • 600 g laksefilet uden skind
  • 1 smule sesamolie
    (alternativt kan almindelig olivenolie benyttes)
  • 1-2 stk. citroner
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 smule soyasauce

Pesto

  • 4 håndfulde basilikum
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 håndfulde rucola
  • 2 spsk. parmasan
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 0,5-1 dl olivenolie

Spinatsalat

  • 500 g babyspinat
  • 1 stk. agurk
  • 2-3 stk. avocado

Fremgangsmåde

Lav laksen:

  1. Laksen deles i mundrette stykker og gnubbes med fint revet hvidløg, og placeres i et passende størrelse ovnfast fad. Soya smages til med citronsaft og hældes over laksen, så det dækker ca. halvdelen af laksen. Dryp lidt olie henover.
  2. Bag laksen i ca. 4 minutter ved 220 grader. ´
  3. Tag den ud og vend den godt rundt i marinaden, og drys med de ristede sesamfrø.
  4. Bag den færdig i yderligere ca. 4 min.

Lav pesto:

  1. Rist først pinjekernerne.
  2. Blend alle ingredienserne og smag eventuelt til med hver enkelt ingrediens hvis nødvendigt.

Lav spinatsalaten:

  1. Agurken skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Skær avocado i mundrette stykker og vend dem med agurk og babyspinat og til sidst med kartoflerne.
  3. Smag salaten til pestoen.
    Tip: For lidt mere fylde i retten kan man med fordel koge lidt kartofler til. Skær dem i mundrette stykker og vend dem i resten af pestoen mens de stadig er lune.