Urter og citron giver friskhed til denne skønne fiskeret med pighvar. (©DR)

Ovnbagt pighvar

Urter og citroner gør denne pighvar skøn. Nyd den på terrassen en varm sommeraften.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Fisk

  • 1 stk. pighvar

Tilbehør

  • 3 stk. blandede urter
  • 1 håndfuld friske laurbærblade
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 stk. hele hvidløg
  • 2 stk. citron
  • 3 dl smør
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. champagneflaske

Fremgangsmåde

  1. Rens pighvaren for indvolde. 
  2. Læg den på urter i en bradepande, kom urter, halve skalotteløg, hele flækkede hvidløg, citroner, ufattelige mængder smør og salt rundt om og oven på fisken. 
  3.  Hæld en halv-hel flaske champagne ved, kom stanniol over bradepanden og bag fisken i ovnen ved 160 grader til den er helt mør og blød. 
  4. Lad fisken trække en halv times tid inden serveringen. 
  5. Servér fisken med smørdampede grønne og hvide asparges samt nye kartofler.