Ovnbagt slethvar med kapers-smørsauce
Denne opskrift egner sig godt til både slethvar, pighvar, tunger eller andre fladfisk. Uanset får du en skøn fiskeret, her serveret sammen med en smørsauce med kapers og nye, kogte kartofler. Opskriften lavede Anne Hjernøe, da hende og Anders Agger var i Nordirland for at besøge vores naboer fra Brexitland.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Ovnbagt slethvar
- 1 stor slethvar
- 2 hele hvidløg
- 2 citroner, usprøjtede
- 2 porrer
- 200 g smør
- 1 bundt dild
- 1 bundt estragon
-
½
flaske champagne
(eller anden mousserende vin eller god hvidvin)
- salt og friskkværnet peber
Smørsauce med kapers
- koldpresset jomfruolivenolie
- 4 skalotteløg
- 1 glas kapers
- 200 g smør
Desuden
- kogte kartofler
Fremgangsmåde
Ovnbagt slethvar
- Læg fisken på bagepapir i en bradepande. Skær dybe riller ned i kødet med en skarp kniv.
- Fordel hele hvidløgsfed i skal over fisken sammen med skiver af citron, porreringe, smørklatter, grofthakket dild og estragon.
- Hæld champagnen henover og drys med salt og peber.
- Stil fisken i ovnen i ca. 35-35 minutter, alt efter størrelse, ved 200 grader. Dæk den evt. til med bagepapir de sidste 10 minutter.
- Servér fisken med nye kartofler, kaperssmørsauce og salat.
Smørsauce med kapers
- Kom en slat olie i en lille gryde og steg tern af skalotteløg til de er glasklare i konsistensen.
- Tilsæt kapers og steg dem med i et par minutter.
- Tilsæt derefter smørret, og lad det smelte, til du har en god smørsauce.