Rødbederne bliver bagt i ovnen og derefter overhældt med den krydrede lage. (©DR)

Ovnbagte syltede rødbeder

Syltede rødbeder er skønt og lækkert tilbehør til mange klassiske danske retter. Rigtig mormormad, som også er skøn på en rugbrød med leverpostej. Anne Hjernøe lavede rødbederne i programmet 'Frilandshaven'.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g rødbeder
  • 1/2 tsk. atamon

Eddikelage

  • 5 dl æblecidereddike
  • 400 g rørsukker
  • 1 spsk. rosa peberkorn
  • 3 stk. kanelstænger
  • 12 stk. hele nelliker
  • 10 stk. hele allehånde
  • 2 stk. vaniljestænger

Fremgangsmåde

  1. Rødbederne bages i ovnen eller over åben ild i 30-45 minutter alt efter størrelse. Bages de over åben ild skal de pakkes ind i stanniol. 
  2. Når rødbederne er færdige kommes de i koldt vand og skrællen smuttes af. Derefter skæres rødbederne i stykker som kommes i et skoldet og evt. atamonskyllet glas. 
  3. Skrab kornene ud af vaniljestængerne og gem dem til at bruge til noget andet godt. De tomme vaniljestænger koges sammen med alle de øvrige ingredienser til eddikelagen op og hældes over rødbederne. Glasset lukkes til med det samme og stilles mørkt og køligt.
    TIP: Bruges atamon kan rødbederne holde i minimum ½-1 år, ellers skal de helst stå i køleskabet og spises i løbet af et par måneder.