Opskriften på en nem og velsmagende middag for hele familien. (©DR)

Ovnstegt mørbrad med broccolisalat og spidskål med sesam

Familien Olsens måltidskasse i Maddysten indeholdt alle ingredienserne til en lækker fredagsmiddag for hele familien. En rosmarinkrydret svinemørbrad serveret men en dejligt broccolisalat med bacon og mandler og en frisk spidskålssalat med ristede sesamfrø. Tag hele familien med i køkkenet og lav en dejlig middag sammen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 svinemørbrad
  • 1 æble
  • 3 kviste rosmarin
  • salt og peber
  • 50 g blåskimmelost
  • 1 pakke serranoskinke
  • olivenolie til pensling

Broccolisalat

  • 1 broccoli
  • ca. 100 g mandler
  • ca. 200 g bacon
  • 50 g parmesanost

Dressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. dijonsennep
  • lidt honning
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Spidskålssalat med æble og sesam

  • 1 æble
  • 1 lille spidskål
  • 50 g sesamfrø

Fremgangsmåde

Mørbrad

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær en dyb lomme i midten af mørbraden fra den ene ende til den anden ende (ikke for dybt men lidt mere end halvvejs igennem). 
  3. Bank den let med hånden, så overfladen bliver større.
  4. Krydr hele mørbraden med salt og peber 
  5. Hak et æble i fine tern og hak 3 kviste rosmarin. 
  6. Fordel æble og rosmarin sammen med ca. 50 gram blåskimmelost i mørbraden. Rul mørbraden sammen.
  7. Læg parmaskiverne ud på bordet med et lille overlap på den lange side. 
  8. Læg mørbraden ovenpå skinken. Pak så mørbraden ind i skinken ved at rulle mørbraden stramt ind i skinken, så den er helt dækket. For ekstra sprødhed pensles med lidt olivenolie
  9. Læg den i et smurt ovnfast fad og bag den i ovnen i ca. 25-30 minutter eller indtil den er gennemstegt.

Broccolisalat

  1. Skær broccoli i småbuketter, hæld kogende vand over, og lad dem ligge der i ca. 5 minutter.
  2. Rist mandlerne på en tør pande. Når de har taget lidt farve tages de af panden. Lad dem afkøle og hak dem herefter groft.
  3. Steg baconskiverne sprøde på panden. Tag bacon af og læg det på et stykke køkkenrulle. Behold baconfedtet på panden.
  4. Hæld broccolibuketterne over i et ovnfast fad, fordel resten af baconfedtet over buketterne, og bland det med mandler og revet parmesan. Sæt fadet i ovnen i ca. 12 minutter. 
  5. Knus baconen og drys bacon over til servering.

Dressing

  1. Bland yoghurt med  dijonsennep og smag til med honning, lidt citron, salt og peber.

Spidskålssalat med æble og sesam

  1. Skær et æble i tern.
  2. Snit spidskål meget fint.
  3. Rist sesamfrø på en tør pande under opsyn. 
  4. Vend kål, æble og halvdelen af sesamfrøene med dressingen. Drys resten af sesamfrø over salaten.
  5. Server mørbraden, skåret i skiver, sammen med den lune broccolisalat og frisk spidskålssalat med sesam. Velbekomme.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten