Den dejlige fiskeret er skøn og farverig at se på. En lækker måde at spise fisk på! (©DR)

Ovnstegt pighvar med kartofler, tomater & sorte oliven

Når selveste Guld Harald er på besøg hos James Price, så kommer der altså et lækkert resultat ud af det. Her har du den italienske opskrift på rombo al forno con patate, pomodori e olive neri - eller på godt dansk: ovnstegt pighvar med kartofler, tomater og sorte oliven.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. pighvar
    (Ca. 800 - 1000 g.)
  • 3 stk. bagekartofler
  • 8-10 stk. tomater
  • 1 stk. glas sorte oliven
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie
  • 2 spsk. frisk bladpersille
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 2 stk. citroner
  • 1 smule smør
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Pighvar skylles og tørres af så den er til at arbejde med. Klip finnerne af og fjern indvoldene. Smør et passende størrelse fad og læg pighvarren i. Skær skiver af citron på ca. 1 cm. Og læg dem ovenpå fisken, med et par klatter smør.

  2. Snit rosmarin og hvidløg fint. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, og vend dem i rosmarin og hvidløg, og krydr dem med salt og peber. Fordel kartoflerne rundt om fisken.

  3. Lav et snit igennem fisken, så den kan få lidt saft fra citron og smør. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag den i ca. 30 minutter.

  4. Tomater skæres i mundrette stykker og vendes med fint snittet persille, oliven, lidt fint snittet hvidløg og krydres med salt og peber. Efter 10 min. I ovnen tages fisken ud, og tomaterne og oliven lægges ved. Giv det hele en lille sjat hvidvin og sæt fisken tilbage i ovnen i de resterende 20 min.

  5. Fjern forsigtigt fileterne fra fisken og anret dem med det omkring liggende tilbehør.