Pad thai med tigerrejer er en ægte street food klassiker fra Thailand. (©Pixabay)

Pad thai

Pad thai er en klassisk thailandsk ret og en af de helt store street food hits verden over. Opskriften laves i wok, hvor tigerrejer og grøntsager svitses og blandes med risnudler. Prøv Brødrene Prices opskrift på den lækre ret derhjemme!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 400 g risnudler
  • 2-3 tsk. frisk galanga
  • 2-4 spsk. frisk ingefær
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
    (efter smag)
  • 3-4 spsk. soyasauce
  • 3-4 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. tamarind-pasta med top
  • 6 spsk. rå jordnødder
  • 1 bakke bønnespirer
  • 3-4 spsk. palmesirup
  • 1-2 bundt forårsløg
  • 4 stk. æg
  • 30-40 stk. Tigerrejer

Fremgangsmåde

Inden retten tilberedes forbereder man sig ved at finhakke galanga, ingefær, hvidløg, chili og forårsløg, og til sidst overhældes risnudlerne med kogende vand. De bliver klar, mens man laver retten. 

I en varm wok med steghed olie steges hvidløg, galanga, ingefær og chili. Rejer kommes ved og steger med et minut eller to. Tamarind-pasta kommes på.

Æggene piskes sammen og steges på en pande til en tynd omelet, som strimles ud i mindre stykker og tilsættes wokken. 

Så kommes nudlerne ved. Og derefter soya, fiskesauce, chiliolie, palmesirup - og så spirerne. Det vendes hele tiden ved at ryste wok'en og bruge en grydeske. Det skal gå stærkt, så friskheden bevares, og nudlerne ikke får for meget.  

Til sidst kommes fintsnittet forårsløg ved. Det hele vendes rundt, og der serveres.