Pad thai med tigerrejer (©DR)

Pad thai

Pad thai er en klassisk thailandsk ret og en af de helt store street food hits verden over. Opskriften laves i wok, hvor tigerrejer og grøntsager svitses og blandes med risnudler. Prøv Brødrene Prices opskrift på den lækre ret derhjemme!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 400 g risnudler
  • 1 tsk. galanga
  • 2-4 spsk. ingefær
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
    (efter smag)
  • 3-4 spsk. soyasauce
  • 3-4 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. tamarind-pasta med top
  • 6 spsk. rå jordnødder
  • 1 bakke bønnespirer
  • 3-4 spsk. palmesirup
  • 1-2 bundt forårsløg
  • 4 stk. æg
  • 30-40 stk. Tigerrejer

Fremgangsmåde

  1. Inden retten tilberedes forbereder man sig ved at hakke alt, hvad der skal hakkes - galanga, ingefær, hvidløg, chili og forårsløg, og til sidst overhældes risnudlerne med kogende vand. De bliver klar, mens man laver retten.

  2. I en varm wok med steghed olie steges hvidløg, galanga, ingefær og chili. Rejer kommes ved og steger med et minut eller to. Tamarind-pasta kommes på.

  3. Skrab det hele lidt til side, så der er et lille tomt område i wok'en. Slå et æg ud, og steg det, mens der røres i det, så der dannes lidt æggestykker i retten.

  4. Så kommes nudlerne ved. Og derefter soya, fiskesauce, chiliolie, palmesirup - og så spirerne.

  5. Det vendes hele tiden ved at ryste wok'en og bruge en grydeske. Det skal gå stærkt, så friskheden bevares, og så nudlerne ikke får for meget.

  6. Til sidst kommes fintsnittet forårsløg ved. Det vendes rundt, og der serveres.