Hvis der er børn i salskabet, kan brændevinen undlades (©DR)

Pærebeignet og lakrids-is

En lækker dessert med friske sprøde pære, der bliver dybbet i dej og friteres, sammen med dejlig lakrids-is. vær opmærksom på at isen skal stå på køl i 4 timer, hvis du ikke bruger en ismaskine

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pærebeignet

  • 6 stk. faste pærer
  • 1 kop beignetdej - Se scampi Fritti
  • 1 smule sukker
  • 1 sjat pærebrændevin eller cognac
  • 0,5 l olie
    (til friture)
  • 1 smule flormelis

Lakrids-is (type 1 til ismaskine)

  • 1 l Creme anglaise
    (base til vanilleis - som beskrevet under is i prg. 1 - altså godt 1 liter is)
  • 10 g lakridspulver
    (fås i specialbutikker, fx. specialkøbmanden i Hovedvagtsgade i København). 5 gram er nok for lidt, men lakridsstyrke en smagssag. Der skal ikke bruges ret meget, for det smager kraftigt. Inden frysning skal cremen smage godt, men ikke brændende.)

Lakrids-is (type 2 til ismaskine)

  • 0,5 l kaffefløde
  • 100 g rørsukker
  • 5-7 g lakridspulver

Parfait (uden brug af ismaskine)

  • 0,5 l piskefløde
  • 5 stk. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 5-7 g lakridspulver

Fremgangsmåde

  1. Skræl pærerne, udkern dem og skær dem i skiver på ca. 1 cm på tværs af frugten, så man ender med små ringe.

  2. Disse drysses med sukker og marineres i pærebrændevin eller anden spiritus efter ønske i et par timer. Herefter tørres de, dyppes i beignetdej og friteres til de er gyldne og sprøde. Se opskrift på beignetdej her.  

  3. De pudres med flormelis og serveres evt. med koldt flødeskum eller lakrids-is. 

Lakrids-is, type 1 til ismaskine

  1. Lav en portion Creme anglaise som beskrevet i program 1. Det giver godt 1 liter is. Rør lakridspulver i, men vær forsigtig, så den ikke bliver brændende. Smag den til, inden frysningen. 

Lakrids-is, type 2 til ismaskine

  1. Gå frem som beskrevet i program 1. Det giver ca. 1/2 liter is. 

Parfait - uden brug af ismaskine

  1. Pisk sukker og æggeblommer hvide, seje og cremede i mindst i 6-7 minutter på røremaskine eller med elpisker.

  2. Pisk fløden stiv og fold flødeskummet i æggemassen sammen med lakridspulveret. Smag den til i passende styrke. Frys den i en form i mindst 4 timer.