Pærebeignet og lakrids-is
En lækker dessert med friske sprøde pære, der bliver dybbet i dej og friteres, sammen med dejlig lakrids-is. vær opmærksom på at isen skal stå på køl i 4 timer, hvis du ikke bruger en ismaskine
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Pærebeignet
- 6 stk. faste pærer
- 1 kop beignetdej - Se scampi Fritti
- 1 smule sukker
- 1 sjat pærebrændevin eller cognac
-
0,5 l
olie
(til friture)
- 1 smule flormelis
Lakrids-is (type 1 til ismaskine)
-
1 l
Creme anglaise
(base til vanilleis - som beskrevet under is i prg. 1 - altså godt 1 liter is)
-
10 g
lakridspulver
(fås i specialbutikker, fx. specialkøbmanden i Hovedvagtsgade i København). 5 gram er nok for lidt, men lakridsstyrke en smagssag. Der skal ikke bruges ret meget, for det smager kraftigt. Inden frysning skal cremen smage godt, men ikke brændende.)
Lakrids-is (type 2 til ismaskine)
- 0,5 l kaffefløde
- 100 g rørsukker
- 5-7 g lakridspulver
Parfait (uden brug af ismaskine)
- 0,5 l piskefløde
- 5 stk. æggeblommer
- 100 g sukker
- 5-7 g lakridspulver
Fremgangsmåde
- Skræl pærerne, udkern dem og skær dem i skiver på ca. 1 cm på tværs af frugten, så man ender med små ringe.
- Disse drysses med sukker og marineres i pærebrændevin eller anden spiritus efter ønske i et par timer. Herefter tørres de, dyppes i beignetdej og friteres til de er gyldne og sprøde. Se opskrift på beignetdej her.
- De pudres med flormelis og serveres evt. med koldt flødeskum eller lakrids-is.
Lakrids-is, type 1 til ismaskine
- Lav en portion Creme anglaise som beskrevet i program 1. Det giver godt 1 liter is. Rør lakridspulver i, men vær forsigtig, så den ikke bliver brændende. Smag den til, inden frysningen.
Lakrids-is, type 2 til ismaskine
- Gå frem som beskrevet i program 1. Det giver ca. 1/2 liter is.
Parfait - uden brug af ismaskine
- Pisk sukker og æggeblommer hvide, seje og cremede i mindst i 6-7 minutter på røremaskine eller med elpisker.
- Pisk fløden stiv og fold flødeskummet i æggemassen sammen med lakridspulveret. Smag den til i passende styrke. Frys den i en form i mindst 4 timer.