Pæretærten her kan også laves i den klassiske runde form, hvis du blot ganger opskriften, så den kan fylde den form, du ønsker, ud. (©DR)

Pæretærte med frangipane, syltede pærer og creme

Frangipane er en blød masse af nødder eller mandelmel, som gør den bagte tærte ekstra lækker. Foruden frangipane er tærten lavet med pærer, der er syltede med ingefær og timian. Tærten toppes med en skøn, luftig creme og hvid chokolade.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g mel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 0,25 tsk. salt
  • 1 æg

Frangipane

  • 50 g mandelmel
  • 50 g smør
  • 25 g brun farin
  • 25 g sukker
  • 0,25 tsk. salt
  • 1 æg

Syltede pærer

  • 25 g ingefær
  • 750 ml vand
  • 250 g sukker
  • 3 halve pærer
  • 4 kviste timian

Creme

  • 2,5 dl double creme
  • 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljepaste

Chokoladepynt

  • 300 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Syltede pærer

  1. Skrald pærerne og fjern kærnehuset.
  2. Kog pærerne med vand, sukker, ingefær og timian til de er møre.

Mørdej

  1. Pisk blødt smør og flormelis sammen.
  2. Tilsæt æg og rør til massen er ensartet.
  3. Tilsæt mandelmel, mel og salt. Rør kun lige til dejen hænger sammen.
  4. Hæld den ud på bordet og samle den.
  5. Rul den ud mellem 2 stykker bagepapir, og læg den på køl 15 - 30 min.
  6. Læg dejen i tærteformen.

Frangipane

  1. Pisk smør, brunfarin og sukker luftigt.
  2. Tilsæt æg, Mandelmel og salt og pisk til massen er ensartet.
  3. Tilsæt nu timian og rør det ud.
  4. Fordel frangipanen i tærten og læg de syltede pærer oven i.
  5. Bag tærten i 30 - 40 min. ven 180 grader.

Creme

  1. Pisk double creme, flormelis og vaniljepaste sammen, pisk så cremen bliver fast, men heller ikke for meget, så skiller den.

Chokolade

  1. Temperer chokoladen, og lav smalle snirkler, som du kan pynte tærten med.

Pynt

  1. Lad kagen køle ned.
  2. Sprøjt små toppe af din creme, og læg dine chokolade snirkler oven på.