En klassisk pæretærte er skøn til eftermiddagskaffen. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Pæretærte med kardemomme

Pæretærte er en fantastisk sensommer og efterårsspise - og egentlig også resten af året. Denne opskrift på pæretærte er med en lækker karamel, og den er nem og hurtig at lave, da den bliver lavet med færdig butterdej

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1-2 tsk. stødt kardemomme
  • 225 g færdiglavet, optøet butterdej
  • 3 stk. modne pærer
  • 1 spsk. hvedemel
    (til udrulning af dej)
  • 2,5 dl fløde
    (til servering)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Smelt smørret på en stegepande og drys sukkeret jævnt udover. Drys kardemommen udover sukkeret, og lad det karamelisere. Rør forsigtigt i det.

  2. Skræl pærene, halver dem og fjern kernehuset. Læg dem på det smeltede sukker. Lad dem simre med i et par minutter.

  3. Rul butterdejen ud på et meldrysser bord, så den passer i et ovnfast fad og beklæde denne hermed. Prik dejen let med en gaffel.

  4. Tag pærene op af sukkeret og læg dem på en tallerken. Hæld det smeltede sukker over butterdejen og læg pærene ovenpå med den buede side nedad.

  5. Stil pæretærten i ovnen og bag den i ca 25 minutter, eller til butterdejen er hævet og gylden. Lad tærten stå i 2-3 minutter, inden den serveres med flødeskum.