Pæretærte med kardemomme
Pæretærte er en fantastisk sensommer og efterårsspise - og egentlig også resten af året. Denne opskrift på pæretærte er med en lækker karamel, og den er nem og hurtig at lave, da den bliver lavet med færdig butterdej
Tilberedningstid:
50 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 1-2 tsk. stødt kardemomme
- 225 g færdiglavet, optøet butterdej
- 3 stk. modne pærer
-
1 spsk.
hvedemel
(til udrulning af dej)
-
2,5 dl
fløde
(til servering)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader. Smelt smørret på en stegepande og drys sukkeret jævnt udover. Drys kardemommen udover sukkeret, og lad det karamelisere. Rør forsigtigt i det.
- Skræl pærene, halver dem og fjern kernehuset. Læg dem på det smeltede sukker. Lad dem simre med i et par minutter.
- Rul butterdejen ud på et meldrysser bord, så den passer i et ovnfast fad og beklæde denne hermed. Prik dejen let med en gaffel.
- Tag pærene op af sukkeret og læg dem på en tallerken. Hæld det smeltede sukker over butterdejen og læg pærene ovenpå med den buede side nedad.
- Stil pæretærten i ovnen og bag den i ca 25 minutter, eller til butterdejen er hævet og gylden. Lad tærten stå i 2-3 minutter, inden den serveres med flødeskum.