Påfuglekage
Er det en fugl? Ja, men det er også en lækker marcipankage med chokolade, stikkelsbær og kanel.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Karamelliseret hvid chokolade
- 4 blade husblas
- 200 g karamelliseret hvid chokolade
- 7 dl piskefløde
- 1 stk. vaniljestang
Stikkelsbærmarmelade
- 800 g stikkelsbær
- 300 g sukker
- 1 stk. citron
- 1 stk. vaniljestang
- 3 stk. geleringspulver
Kanelbunde
- 8 stk. æg
- 180 g sukker
- 140 g hvedemel
- 2 spsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
Karamelknas
- 50 g smør
- 125 g lyst rørsukker
- 25 g lys sirup
- 1 tsk. salt
- 35 g mandler
Marcipanovertræk og -pynt
- 900 g marcipan
- 500 g flormelis
- 140 g glukosesirup
- Pastafarve efter behov
Fremgangsmåde
Karamelliseret hvid chokoladecreme
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Hak chokoladen fint.
- Skrab vaniljen ud af stangen og bland den i fløden. Kog fløden op til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over chokoladen og smelt husblassen heri.
- Rør til al chokoladen er smeltet.
- Læg på køl til cremen er gennemkold.
- Pisk til cremen bliver tyk – pas på med ikke at piske for meget, så den skiller.
Stikkelsbærmarmelade
- Kog stikkelsbærrene op med sukker, vanilje og saften fra citronen.
- Tilsæt 3 tsk. geleringspulver, mens du rører rundt.
- Kog marmeladen op til den tykner.
- Læg på køl til marmeladen er helt kold.
Kanelbunde
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggehviderne stive.
- I en anden skål piskes æggeblommer og sukker til en luftig masse.
- Bland hvedemel, kanel og bagepulver.
- Vend melblandingen med æggeblommerne.
- Vend til sidst æggehviderne i.
- Fordel dejen i fire springforme på ca. 21 cm.
- Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Karamelknas
- Kog smør, rørsukker og sirup til det bliver brunt og ligner en tyktflydende karamel.
- Blend mandlerne fint.
- Hæld mandler og salt i karamellen og kog et par minutter.
- Hæld karamellen på et stykke bagepapir og lad køle i køleskabet.
- Når karamellen har sat sig helt, blendes den til små stykker.
Marcipanovertræk
- Ælt alle ingredienserne sammen.
- Farv marcipanen, i de farver du ønsker.
- Udrul et stort stykke marcipan til at overtrække din kage med.
- Lav fint marcipanpynt af resten.
Samling af kagen
- Læg en bund nederst.
- Hæld den piskede chokoladecreme i en sprøjtepose.
- Hæld marmeladen i en sprøjtepose.
- Sprøjt en cirkel chokoladecreme yderst.
- Sprøjt dernæst en cirkel med marmelade og fortsæt, så du har skiftevis marmelade og chokoladecreme.
- Drys karamelknas ovenpå.
- Læg endnu en bund og gentag processen.
- Lad kagen køle helt.
- Overtræk kagen med marcipan og pynt den, som du synes.