(©DR)

Påfuglekage

Er det en fugl? Ja, men det er også en lækker marcipankage med chokolade, stikkelsbær og kanel.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Karamelliseret hvid chokolade

  • 4 blade husblas
  • 200 g karamelliseret hvid chokolade
  • 7 dl piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang

Stikkelsbærmarmelade

  • 800 g stikkelsbær
  • 300 g sukker
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 stk. geleringspulver

Kanelbunde

  • 8 stk. æg
  • 180 g sukker
  • 140 g hvedemel
  • 2 spsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver

Karamelknas

  • 50 g smør
  • 125 g lyst rørsukker
  • 25 g lys sirup
  • 1 tsk. salt
  • 35 g mandler

Marcipanovertræk og -pynt

  • 900 g marcipan
  • 500 g flormelis
  • 140 g glukosesirup
  • Pastafarve efter behov

Fremgangsmåde

Karamelliseret hvid chokoladecreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Hak chokoladen fint.
  3. Skrab vaniljen ud af stangen og bland den i fløden. Kog fløden op til lige under kogepunktet.
  4. Hæld fløden over chokoladen og smelt husblassen heri.
  5. Rør til al chokoladen er smeltet.
  6. Læg på køl til cremen er gennemkold.
  7. Pisk til cremen bliver tyk – pas på med ikke at piske for meget, så den skiller.

Stikkelsbærmarmelade

  1. Kog stikkelsbærrene op med sukker, vanilje og saften fra citronen.
  2. Tilsæt 3 tsk. geleringspulver, mens du rører rundt.
  3. Kog marmeladen op til den tykner.
  4. Læg på køl til marmeladen er helt kold.

Kanelbunde

  1. Del æggene i hvider og blommer.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. I en anden skål piskes æggeblommer og sukker til en luftig masse.
  4. Bland hvedemel, kanel og bagepulver.
  5. Vend melblandingen med æggeblommerne.
  6. Vend til sidst æggehviderne i.
  7. Fordel dejen i fire springforme på ca. 21 cm.
  8. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Karamelknas

  1. Kog smør, rørsukker og sirup til det bliver brunt og ligner en tyktflydende karamel.
  2. Blend mandlerne fint.
  3. Hæld mandler og salt i karamellen og kog et par minutter.
  4. Hæld karamellen på et stykke bagepapir og lad køle i køleskabet.
  5. Når karamellen har sat sig helt, blendes den til små stykker.

Marcipanovertræk

  1. Ælt alle ingredienserne sammen.
  2. Farv marcipanen, i de farver du ønsker.
  3. Udrul et stort stykke marcipan til at overtrække din kage med.
  4. Lav fint marcipanpynt af resten.

Samling af kagen

  1. Læg en bund nederst.
  2. Hæld den piskede chokoladecreme i en sprøjtepose.
  3. Hæld marmeladen i en sprøjtepose.
  4. Sprøjt en cirkel chokoladecreme yderst.
  5. Sprøjt dernæst en cirkel med marmelade og fortsæt, så du har skiftevis marmelade og chokoladecreme.
  6. Drys karamelknas ovenpå.
  7. Læg endnu en bund og gentag processen.
  8. Lad kagen køle helt.
  9. Overtræk kagen med marcipan og pynt den, som du synes.