Smuk påfugl i fondant pryder denne kage med avokadocreme og luftige sandkagebunde (©DR)

Påfuglekage med avokadocreme og blåbærmousse

En spændende kombination af avokado og blåbær udgør smagen i denne unikke kage

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sandkage

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 6 stk. æg
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 stk. lime (saft og skal)
  • 200 g blåbær

Avokadocreme

  • 1,5 stk. lime
  • 3 stk. avokado
  • 0,5 stang vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 200 g naturel flødeost

Blåbærmousse

  • 225 g frosne blåbær
  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,25 dl yoghurt
  • 4,5 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Hvid marcipanovertræk

  • 800 g hvid marcipan
  • 160 g flormelis
  • 80 g glukosesirup

Fremgangsmåde

Bag sandkage

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en skål. Ca. 5 min. Tilsæt derefter et æg ad gangen. Pisk mellem hvert æg og pisk det godt sammen. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt limesaft og finrevet limeskal og rør godt sammen.

  2. Smør en springform, beklæd bunden med bagepapir. Kom dejen i. Drys blåbær udover dejen. Bages i ovnen 175 grader i 45 -55min.

  3. Du skal lave en halvportion mere til en mindre kage mere

Lav avokadocreme

  1. Blend avokado med limesaft, kornene af vanilje og flormelis og flødeosten.

Lav blåbærmousse

  1. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter.

  2. Kom blåbær i en lille gryde, og giv det et opkog i 3-4 minutter. Brug en ske til at mase bærrene, og kom herefter massen igennem en si og over i en lille gryde.

  3. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med bærrene. Lad det afkøle.

  4. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse med en håndmixer - det tager ca. 5 minutter.

  5. Tilsæt neutral yoghurt til æggeblommerne.

  6. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med æggeblommemassen. Tilsæt herefter de letafkølede blåbær til massen

Hvid Marcipanovertræk:

  1. Bland alle ingredienser til marcipanovertrækket, og ælt det godt sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til et stor cirkel.

  2. Husk at flytte marcipanen under hele udrulningen ved at have flormelis på bordet - vend marcipanen tit, så den ikke sætter sig fast i bordet. 

Sammensætning:

  1. Skær sandkagerne til 4 stykker - runde cirkler, som Lagkagebunde.

  2. Fordel fyldet med den farve du ønsker (mousse, avokado creme), og kom ny lagkagebund på ovenpå hele tiden, og gør det igen efter eget valg til 2. etage også.

  3. Stil i køleskabet så det kan sætte sig, eller fryser til hurtig omgang., og så overtræk med marcipan. 

Lav påfugl:

  1. Form efter eget ønske af størrelse på påfugl og anvend marcipan og blå pastafarve.

  2. Ælt det hele godt sammen og form en påfugl, med rund krop og lang hals. 

Påfuglefjer

  1. Brug noget marcipan kom dem i 2 skåle. Kom herefter blå pastefarve i en og grøn i den anden skål.

  2. Ælt marcipan massen godt, udrul den på bordet med flormelis, og udstik nogle fjer med en udstikker efter eget valg.

  3. Påsæt dem på kagen som påfuglens krop med tandstikker og herefter stedmor-blomster