Lækker og mandig polterabendkage formet som en paintballpistol med splatter kugler. (©DR)

Paintball-kage

Juliane bagte denne flotte polterabendkage i Den store Bagedyst 2016. Juliane fortæller, at der hvor hun kommer fra, vil der til en rigtig herre-polterabend, altid indgå en form for skydevåben - gerne en omgang paintball i skoven. Derfor skulle Julianes kage afspejle det, og hun har lavet en rigtig luxsus kage, der kan spises med klør fem.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Choko/nougat creme

  • 150 g mørk chokolade 70%
  • 150 g nougat
  • 5 dl piskefløde
  • 2 blade husblas

Chokolade brownie

  • 250 g smør
  • 150 g mørk chokolade 70%
  • 4 stk. æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk. kakao
  • 200 g valnødder
  • 1 dl whisky

Marcipan

  • 1 kg marcipan
  • lidt mørkegrøn pastafarve
  • lidt lysegrøn pastafarve
  • spiselige blade, fx mynte

Paintball kugler

  • 800 g hvid chokolade
  • 2 tsk. pulverfarve
  • 2 tsk. gul pulverfarve

Bærkompot

  • 150 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • 1,5 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. maizena
    (opløst i lidt vand)
  • 1 stang vanilje
  • lidt citronsaft
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Choko/nougat creme:
    Udblød husblasen i en skål med rigeligt koldt vand. Varm fløden op til ca. 80 grader. Hak chokoladen fint og skær nougaten i mindre stykker. 
  2. Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og nougaten. Rør det sammen til det smelter. Hæld resten af fløden over. Vrid husblasen for vand og kom den straks i den varme masse. Kom husholdningsfilm på chokoladenmassens overflade, så den ikke danner skind og stil den på køl. 
  3. Chokolade brownie:
    Smelt chokoladen og smørret i en gryde ved lav temperatur (lad det køle). 
  4. Pisk æg og sukker til en tyk hvid æggesnaps. Bland kakao og mel, og ak valnødderne helt fine (gerne i en mini hakker). 
  5. Sigt mel og kakao i æggesnapsen og vend forsigtig til massen er ensartet. Vend nødderne i.
  6. Smør to forme (20 x 30 cm) med smagsneutral olie og fordel dejen ligeligt imellem de to forme. Bag ved 175 grader i ca. 20 min eller til kagerne er gennembagt (lav evt. stikkepindstesten). 
  7. Befri kagerne fra deres form og lad dem køle helt af, overhæld med whisky, inden de lægges sammen med nougatcremen. Kom den nu afkølede browniebund i formen igen. 
  8. Pisk den nu afkølede choko/nougatcremen stiv. Fordel cremen oven på browniebunden og læg brownietoppen ovenpå. Tryk så kagen bliver jævn (brug evt. en af de forme, som browniebunden eller toppen blev bagt i. Stil igen kagen på køl til cremen har sat sig. 
  9. Befri browniekagen fra dens form og skær den i små firkanter. Form firkanterne som en paintball pistol. 
  10. Marpican:
    Indfarv marcipanen med de to farver og bland dem, så det ligner et kamoflage mønster. Overtræk kagen med kamoflage farvede marcipan.Pynt med div. spiselige blade fx mynte. Sæt kagen på køl. 
  11. Paintballkugler:
    Temperer halvdelen af den hvide chokolade (optimal arbejdstemperatur 29-30 grader). Kom pulverfarven i chokoladen (rød eller gul), og kom massenden i en hård plastik form med 20 fordybninger.Hæld overskydende chokolade ud af formen. Kom chokoladen i fryseren.
  12. Gentag processen med den anden pulverfarve. 
  13. Bærkompot:
    Skyl bærrene og læg dem til tørre.Kog sukker, vaniljesukker (flæk vaniljestangen, tag kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret), den tomme vaniljestang og 10 blåbær i en gryde til bærrene er helt udkogte.
  14. Kom udrørt marizena i sukkerlagen til dem begynder at tykne. Sigt den varme sukkerlage ud over de andre bær, smag til med citronsaft. Blend bærkompotten og sigt den endnu en gang. Stil den på køl til den skal i kuglerne. 
  15. Befri chokoladerne fra deres form. Kom bærkompotten i halvdelen af halvkuglerne. Varm den halvkugles kant, uden kompot i, med en varm kniv og sæt den oven på den halvkugle med kompotten i. 
  16. Pynt pistolen med de kompotfyldte paintballkugler.
  17. Server!


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 4