Raita er en slags yoghurt-dressing med agurk, der passer særligt godt til krydret mad. (©DR)

Pakistansk raita

I tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby' lavede kok Søren Ejlersen mad sammen med Asma Shah, der lærte ham at lave traditionel pakistansk mad. De lavede bl.a. denne opskrift på raita, en krydret yoghurt-dressing med agurk, som er dejligt tilbehør til et væld af retter.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 ml yoghurt naturel
  • 0,5 stk. agurk
  • 1-1,5 spsk. raita-krydderier
    (lav en krydderblanding af knust spidskommen, korianderfrø og sumak)

Fremgangsmåde

  1. Riv agurken og knug det værste væde fra.
  2. Bland alle ingredienserne sammen, smag til med krydderier, salt og peber, og server som tilbehør til andre retter.