Pakora
Pokara er en lækker og sprød pakistansk snack, hvor bl.a kartofler, aubergine og spinat vendes i en dej af kikærtemel og friteres til sprøde snacks. Opskriften lavede Asma Shah sammen med kok Søren Ejlersen i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby', da de sammen lavede pakistansk mad. Server eks. de lune pakora som forret og dyp gerne i dressinger eller chuytneys.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g kogte kartofler
- 1 stk. aubergine
- 2-3 stk. løg
- 1 håndfuld spinat
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 stk. æg
- 1 tsk. garam masala
- 0,25 stk. rød chili
-
1 tsk.
stødt koriander
(eller knuste frø)
- 150 g kikærtemel
- 1 tsk. salt
- 0,5-1 l smagsneutral olie til fritering
Fremgangsmåde
- Finthak kartofler, aubergine, løg, spinat, og frisk koriander og kom i en skål sammen med æg.
- Kom garam masala, finthakket chili og stødt koriander i en anden skål, og bland halvdelen af kikærtemelet og cirka ½ dl vand i (kom mere mel i, hvis det er nødvendigt, konsistensen må bare ikke være for fast). Tilsæt til sidst 1 tsk. salt – det er vigtigt, at saltet tilsættes til sidst, ellers bliver blandingen for tynd.
- Vend forsigtet de hakkede grøntsager i dejen.
- Varm olien op i en friture eller en gryde.
- Friter klumper af ca. 1-2 spsk. af blandingen til små pakora i 10-15 minutter (eller til gyldne), når olien er varm – hold øje med, at olien ikke bliver for varm. Dryp pakoraerne af i en si.
- Så er de sprøde pakora klar, og kan nydes med dressinger og/eller chutneyer.