Nyd de sprøde og lune pakora direkte fra frituren og dyb i dressinger og chutneys. (©DR)

Pakora

Pokara er en lækker og sprød pakistansk snack, hvor bl.a kartofler, aubergine og spinat vendes i en dej af kikærtemel og friteres til sprøde snacks. Opskriften lavede Asma Shah sammen med kok Søren Ejlersen i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby', da de sammen lavede pakistansk mad. Server eks. de lune pakora som forret og dyp gerne i dressinger eller chuytneys.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kogte kartofler
  • 1 stk. aubergine
  • 2-3 stk. løg
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. garam masala
  • 0,25 stk. rød chili
  • 1 tsk. stødt koriander
    (eller knuste frø)
  • 150 g kikærtemel
  • 1 tsk. salt
  • 0,5-1 l smagsneutral olie til fritering

Fremgangsmåde

  1. Finthak kartofler, aubergine, løg, spinat, og frisk koriander og kom i en skål sammen med æg.
  2. Kom garam masala, finthakket chili og stødt koriander i en anden skål, og bland halvdelen af kikærtemelet og cirka ½ dl vand i (kom mere mel i, hvis det er nødvendigt, konsistensen må bare ikke være for fast). Tilsæt til sidst 1 tsk. salt – det er vigtigt, at saltet tilsættes til sidst, ellers bliver blandingen for tynd. 
  3. Vend forsigtet de hakkede grøntsager i dejen.
  4. Varm olien op i en friture eller en gryde. 
  5. Friter klumper af ca. 1-2 spsk. af blandingen til små pakora i 10-15 minutter (eller til gyldne), når olien er varm – hold øje med, at olien ikke bliver for varm. Dryp pakoraerne af i en si. 
  6. Så er de sprøde pakora klar, og kan nydes med dressinger og/eller chutneyer.