Pandekage-kage ala crepe suzette
Christinas flotte pandekage-kage med orangecurd, vaniljecreme, mandler og en flamberet appelsinsauce med Cointreau. En flot og sjov kage inspireret af den klassiske franske dessert crepe suzette.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Orangecurd
- 1 blad husblas
- 2 appelsiner
- 240 g sukker
- 3 æg
- 150 g smør
Vaniljecreme
- 7½ dl sødmælk
- 140 g sukker
- 75 g majsstivelse
- 1 stang vanilje, korn heraf
- 4 dl fløde
Pandekager 30 stk.
- 1½ stang vanilje
- 195 g sukker
- 300 g hvedemel
- 9 æg
- 195 g smør
- 7½ dl letmælk
Crepe suzette sauce
- 45 g sukker
- 45 g smør
- 50 stængel mandler, hakkede
- 1 appelsin, saft heraf
- ½ dl Cointreau
Pynt
- appelsinfiletter fra 5 appelsiner
- spiselige blomster
Fremgangsmåde
Orangecurd
- Udblød husblas i koldt vand.
- Riv skallen fra appelsiner og pres saften. Kom det i en gryde og tilsæt æg og sukker og pisk sammen.
- Varm op til det begyndet at tykne og tilsæt smør og rør yderligere til det har kogt i et par min.
- Tag gryden af varmen og tilsæt husblas. Hæld på sprøjtepose og læg straks på køl.
Vaniljecreme
- Kog mælken op.
- Bland alle tørstoffer sammen.
- Pisk æggeblommer og 2 dl fløde i tørstofferne.
- Når mælken koger tilsættes æggeblandingen, og det koges op og piskes et par min., til den er godt tyk.
- Stil på køl. Når helt afkølet, piskes cremen helt glat og fin.
- De resterende 2 dl. fløde piskes til skum og blandes forsigtigt sammen med cremen. Nu er den klar til brug.
Pandekager
- Skrab kornene ud af vaniljestang og bland lidt med sukker.
- Bland vaniljesukkeret med mel og resten af sukkeret og pisk det sammen med æggene til det hele er uden klumper.
- Smelt smør og pisk det i blandingen.
- Tilsæt til sidst mælk, og blandingen er klar til brug. Steg 15 små og 15 store pandekager. Køl af.
Crepe suzette sauce
- Smelt sukkeret på en pande ved middel varme.
- Tilsæt smør, mandler og appelsinskal og rør det sammen.
- Hæld Cointreau på panden og sæt straks ild til det. Pas på høje flammer. Lad ilden brænde ud og hæld til sidst appelsinsaften over.
Samling af kagen
- Smør skiftevis et tyndt lag orangecurd og vaniljecreme mellem lagene. Først de 15 store pandekager - byg kagen op så de store ligger nederst og de små ligger samlet på toppen.
- Pynt med appelsinfileter og blomster og server med den lune crepe suzette sauce.