En flot og velsmagnede kage inspireret af den franske dessertklassiker Crepe Suzette. (©DR)

Pandekage-kage ala crepe suzette

Christinas flotte pandekage-kage med orangecurd, vaniljecreme, mandler og en flamberet appelsinsauce med Cointreau. En flot og sjov kage inspireret af den klassiske franske dessert crepe suzette.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Orangecurd

  • 1 blad husblas
  • 2 appelsiner
  • 240 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g smør

Vaniljecreme

  • 7½ dl sødmælk
  • 140 g sukker
  • 75 g majsstivelse
  • 1 stang vanilje, korn heraf
  • 4 dl fløde

Pandekager 30 stk.

  • 1½ stang vanilje
  • 195 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 9 æg
  • 195 g smør
  • 7½ dl letmælk

Crepe suzette sauce

  • 45 g sukker
  • 45 g smør
  • 50 stængel mandler, hakkede
  • 1 appelsin, saft heraf
  • ½ dl Cointreau

Pynt

  • appelsinfiletter fra 5 appelsiner
  • spiselige blomster

Fremgangsmåde

Orangecurd

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Riv skallen fra appelsiner og pres saften. Kom det i en gryde og tilsæt æg og sukker og pisk sammen.
  3. Varm op til det begyndet at tykne og tilsæt smør og rør yderligere til det har kogt i et par min.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas. Hæld på sprøjtepose og læg straks på køl.

Vaniljecreme

  1. Kog mælken op.
  2. Bland alle tørstoffer sammen.
  3. Pisk æggeblommer og 2 dl fløde i tørstofferne.
  4. Når mælken koger tilsættes æggeblandingen, og det koges op og piskes et par min., til den er godt tyk.
  5. Stil på køl. Når helt afkølet, piskes cremen helt glat og fin.
  6. De resterende 2 dl. fløde piskes til skum og blandes forsigtigt sammen med cremen. Nu er den klar til brug.

Pandekager

  1. Skrab kornene ud af vaniljestang og bland lidt med sukker.
  2. Bland vaniljesukkeret med mel og resten af sukkeret og pisk det sammen med æggene til det hele er uden klumper.
  3. Smelt smør og pisk det i blandingen.
  4. Tilsæt til sidst mælk, og blandingen er klar til brug. Steg 15 små og 15 store pandekager. Køl af.

Crepe suzette sauce

  1. Smelt sukkeret på en pande ved middel varme.
  2. Tilsæt smør, mandler og appelsinskal og rør det sammen.
  3. Hæld Cointreau på panden og sæt straks ild til det. Pas på høje flammer. Lad ilden brænde ud og hæld til sidst appelsinsaften over.

Samling af kagen

  1. Smør skiftevis et tyndt lag orangecurd og vaniljecreme mellem lagene. Først de 15 store pandekager - byg kagen op så de store ligger nederst og de små ligger samlet på toppen.
  2. Pynt med appelsinfileter og blomster og server med den lune crepe suzette sauce.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 6