En smuk og frisk pandekage-kage som både børn og voksne vil elske. (©DR)

Pandekage-kage med granatæble og hindbær

En flot og frisk kage af pandekager lagt sammen om granatæblemarmelade med hindbær og en mascarponecreme med citron. Top kagen flot med masser af friske bær og granatæblekerner, og du har en flot og velsmagende kage til en festlig lejlighed. Kagen bagte Marianne i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pandekager

  • 8 æg
  • ½ l kærnemælk
  • ½ l sødmælk
  • 150 g smeltet smør
  • 2 gulerødder, fintrevne
  • 100 g flormelis
  • 500 g hvedemel
  • 2 citroner, saft og skal

Granatæble/hindbær marmelade

  • 2 granatæbler
  • 200 g frosne hindbær
  • 100 g sukker
  • 5 g pektin
  • 1 citron, saft og skal

Mascarponecreme med citron

  • 250 g smør
  • 500 g flormelis
  • 2 citroner, saft og skal
  • 2 past. æggeblommer
  • 500 g mascarpone
  • evt. vaniljesukker

Pynt

  • friske hindbær
  • friske granatæblekerner
  • usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Pandekager

  1. Dejen røres sammen uden klumper, og der steges 30 pandekager - da der er fedtstof i dejen, skal der ikke kommes smør på panden.
  

Granatæble/hindbær marmelade

  1. Kog granatæblekerne, sukker, citron og hindbær sammen til en marmelade.
  2. Sigt massen og kom pektin i, og lad det koge i nogle minutter. Kom straks marmeladen på køl. 

Mascarponecreme med citron

  1. Pisk smør, flormelis, citron og æggeblommer lyst og luftigt. 
  2. Tilsæt mascarpone og rør kraftigt rundt. Tilsæt evt. vaniljeukker efter smag.

Opbygning af kagen

  1. Kom skiftevis en lag marmelade og et lag mascaponecreme på en pandekage. Stabel dem i en flot stabel. 
  2. Kom den sidste mascaponecreme oven på den sidste pandekage, og pynt med hindbær og granatæblekerner. Pynt til sidst med hakkede pistacienødder.
  3. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 6