Pandekage-kage med mokka, havtorn og appelsin
En skøn pandekage-kage lagt sammen om havtorn-appelsin-marmelade, mokkamousse og chokoladesovs, der giver kagen en både frisk og intens smag. Kagen bagte Sara i Den store bagedyst 2018.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Pandekager
- 12 dl mælk
- 16 æg
- 400 g smør, smeltet
- 3 dl fløde
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 8 spsk. sukker
- 2 spsk. citronskal
Havtorn-appelsin-marmelade
- 600 g havtorn
-
600 g
sukker
(+ 4 spsk.)
- 3 appelsiner, frugtkød herfra
- 6 tsk. melantin
Havtorn-appelsin-mousse
- 2 dl havtorn-appelsin-marmelade
- 2 blade husblas
- 2 dl fløde
- 2 past. ægghvide
Kaffebønner i chokolade
- 50 g mørk chokolade
Moccamousse
- 5 blade husblas
- 1 dl sukker
- 5 spsk. instantkaffe
- 1½ dl vand
- 100 g mælkechokolade
- 5 dl fløde
- 4 past. æggehvider
Fremgangsmåde
Pandekager
- Bland mel med æg lidt ad gangen. Pisk undervejs til der ikke er flere melklumper og tilsæt de sidste æg.
- Hæld det kogende smør i en tynd stråle i dejen mens du pisker. Rør mælken og fløden i dejen.
- Lad dejen hvile i mindst 30 min.
Havtorn-appelsin-marmelade
- Kog havton, sukker og appelsin i en gryde i ca. 10 min.
- Bland melantinen med det ekstra sukker (4 spsk.), hæld det i syltetøjet og kog det op i 2 min.
- Så er det færdigt og klar til at komme på køl, men tag fra til moussen inden.
Havtorn-appelsin-mousse
- Læg husblas i blød. Opblød i den varme syltetøj og lad det køle ned til stuetemperatur.
- Pisk fløde i en skål. Pist hviden i en skål.
- Vend halvdelen af fløden i styltetøjet, og vend så det forsigtigt med resten af fløden.
- Vend til sidst hviderne i.
Kaffebønner i chokolade
- Temperer chokoladen og fyld den i kaffebønne-forme.
Moccamousse
- Læg husblas i blød.
- Varm sukker, instantkaffe og vand op i en gryde og smelt husblassen i den. Lad det køle af til stuetemperatur.
- Hak chokoladen i små stykker.
- Pisk flødeskum og æggehvider for sig.
- Vend lidt flødeskum i kaffen og vend derefter det hele sammen med æggehviderne og chokoladestykkerne.
- Moussen sætte sig ret hurtigt så hav pandekagerne klar til samling.
Samling
- Stabel pandekage-kagen på et fad og varier lagene med marmelade, havtorn-appelsin-mousse og mokkamousse.
- Pynt toppen af kagen som ønsket og pynt med kaffebønnerne.